insula-kiwayu

Insula Kiwayu

Coboară cu picioarele goale din barcă, afundându-ţi tălpile în nisipul moale şi cald al acestei insule paradiziace, subţiri ca un creion, din Oceanul Indian, chiar în largul coastelor kenyene. La numai 48 km sud de Kiwayu se află Lamu – o insulă la fel de superbă şi abia descoperită, dar plină de turişti şi hoteluri.

Din fericire, acel „borcan cu miere“ reuşeşte să ţină la distanţă mulţimile de sora ei mai puţin cunoscută, şi pe Kiwayu ajung numai turişti intreprizi – sau celebrităţi ciudate – atraşi de izolarea plajelor.

Kiwayu este poate îndepărtată şi neştiută, dar se ajunge cu uşurinţă aici. Cel mai plăcut mod de a călători este să închiriezi o dhow din Lamu, cu care să faci un drum tihnit. Poţi să-ţi petreci zile la rând doar răscolind nisipul şi patrulând plajele.

În partea de est a insulei sunt bazine mareice, bune pentru snorkeling şi scufundări, şi, dacă reuşeşti să renunţi la plajă, ai ocazia să vezi în tufişuri o mulţime de animale – lei, girafe, bivoli şi elefanţi.

pescari-captura-kiwayu

Pescarii din zonă îşi aduc captura la mal

Apa îţi oferă posibilitatea cea mai bună de a face mişcare -snorkeling, scufundări printre recifele de corali, schi nautic sau doar înmuierea degetelor în ape limpezi şi răcoroase. În larg, lamantini şi dugongi înoată în voie, iar pescarii pasionaţi prind fără probleme marlini, baracude sau peşti-spadă.

Locurile de cazare variază de la cabane luxoase de safari la moteluri ieftine şi campinguri. La sfârşitul zilei, du-te în punctul cel mai înalt de pe insulă şi admiră soarele sângeriu scufundându-se în mare.

POPULAŢIE

800 (estimare 2004).

CÂND SĂ TE DUCI

Ianuarie şi februarie sunt fierbinţi, uscate şi aglomerate. Din iunie în septembrie vremea e tot uscată.

Martie-mai este o perioadă mai liniştită, mai ieftină, dar mai umedă.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu avionul de la Nairobi sau Mombasa până la Kiwayu (via Lamu). De la Lamu cu o barcă cu motor (2 ore) sau cu o dhow (7 ore).

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Un picnic în Turtle Bay.
  • O porţie de peşte prins chiar de tine.
  • Dhow cu echipaj, pentru a explora insulele.
  • Pe insula vecină, Lamu – festivalul Maulidi, vechi de secole.

TREBUIE SĂ ŞTII Marinarii din satele locale pot părea cam neîngrijiţi, dar sunt extrem de pricepuţi şi cunosc bine apele destul de periculoase.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.