islas-de-maiz

Islas de Maiz – (Corn Island)

Aflate la 70 km în largul coastei caraibiene a Nicaraguei, la est de insula Bluefields, insulele Big Corn şi Little Corn sunt sanctuare de linişte tropicală.

Turismul nu e încă prea dezvoltat şi, cu toate că sunt o mulţime de hoteluri şi case unde poţi închiria o cameră, farmecul local şi generozitatea spiritului sunt un minunat substitut pentru electricitate şi alte facilităţi asociate cu prosoape imaculate şi pufoase.

Singura certitudine este că, dacă temporar lucrurile nu merg, nu-ţi pasă, pentru că o să înoţi sau o să faci scufundări, o să te plimbi sau o să leneveşti intr-un hamac sau o să bei la unul dintre barurile de aici (cu muzică sau nu, dar rareori difuzoarele bubuie la volum maxim).

Ai putea chiar să citeşti o carte cât timp aştepţi apusul – testul cu turnesol pentru perfecţiunea unei insule tropicale.

islas-de-maiz-plaja

Plajele minunate ale insulei iți vor oferi relaxarea de care trupul şi mintea au uneori nevoie

Ambele insule au recife pe praguri, iar plaja Sally Peaches de pe Big Corn este absolut superbă. Păşeşti pe o întindere curbă de nisip alb sclipitor, dai de câteva ori din mâini şi intri in prima serie de formaţiuni de coral care seamănă cu nişte castele – toate accesibile celor care fac snorkeling.

Pentru celelalte, s-ar putea să ai nevoie de pregătire mai intensă, de exemplu pentru Blowing Rock, unde ai senzaţia că înoţi printre clădiri-machetă ale Manhattanului, alături de pisici de mare pătate, ţestoase verzi şi scalari.

În jurul insulei Little Corn sunt uimitoare peşteri subacvatice prin care alunecă baracude, rechini-doică şi homari împlătoşaţi, împrăştiind bancuri iuţi de toate culorile. Sunt o mulţime de epave, inclusiv un galion spaniol; nu există un loc mai bun pentru a obţine certificatul PAPI, ca să poţi profita la maximum de aventură, locul ideal să te aduni şi să-ţi încarci bateriile.

POPULAŢIE

8 000 (2007).

CÂND SĂ TE DUCI

Oricând, mai puţin de la jumătatea lunii mai până la jumătatea lui septembrie, când plouă aproape zilnic. Dacă vii în timpul Semana Santa (Săptămâna Sfântă), de Paşti, rezervă-ţi un loc pentru că toată Nicaragua vine la plajă. Sau du-te când se organizează Fiesta del Cangrejo (Sărbătoarea Crabului), la sfârşitul lunii august.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu avionul de la Managua până pe Big Corn; cu autobuzul de la Managua până la El Rama, pe râul Escondido, apoi cu feribotul până pe Big Corn.

La Little Corn ajungi cu barca de pe Big Corn.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Să stai în hamac între doi palmieri, la suficient de mică distantă de bar încât să poţi face semn cu mâna.
  • Să-ţi permiţi să nu faci mai nimic, fără să te simţi vinovat.

TREBUIE SĂ ŞTII

Locuri precum Corn island sunt atât de rare. Încât un proiect de sculptură intitulat „Sufletul Lumii” a desemnat Corn Island drept unul dintre cele opt locuri din lume unde se întâlnesc vârfurile unul cub imaginar. Dacă intri în pană de idei, poate să fie un subiect la care să meditezi când stai în hamac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.