insula-angel

Insula Angel

Mica populaţie rezidentă a celei mai mari insule din golful San Francisco creşte vara cu vizitatorii care vin în stoluri spre Angel Island State Park pentru peisajele spectaculoase cu muntele Tamalpais, Marin County Headlands şi emblematica siluetă a oraşului San Francisco. Acestea se văd cel mai bine din cel mai înalt punct de pe insulă, chiar în centru – muntele Livermore, de 240 m.

Angel a avut diferite întrebuinţări de-a lungul timpului. Odinioară a fost teren de vânătoare şi pescuit pentru indienii miwok, apoi utilizată ca refugiu de exploratorul spaniol Juan Manuel de Ayala.

În secolul XIX aici erau ferme de vite şi a fost folosită intensiv de armată încă din vremea războiului civil, până când, la începutul anilor 1960, a fost desfiinţată o bază de rachete navale Nike.

ayala-cove

Ayala Cove

La un moment dat insula era numită Fort McDowell. Sunt două faruri aici, dar poate va fi cel mai bine ţinută minte ca West Coast Ellis Island – deoarece Staţia de Imigrare Angel Island, a înregistrat între anii 1910-1940 sute de mii de imigranţi asiatici.

Nu este o destinaţie pentm călători sedentari care caută atracţii de-a gata. Sunt plaje bune pentru băi de soare, dar înotul este periculos şi nu există salvamari care să te scoată din apele repezi ale mareelor.

De aceea plimbarea pe plajă este cea mai bună ocupaţie, iar în acest scop există o mulţime de cărări pitoreşti pe malul apei.

Traseele de drumeţie şi cărările făcute cu scopul de a preveni incendiile asigură drumuri bune de plimbare pe jos sau cu bicicleta către interiorul neatins al insulei (bicicleta şi pe insulă). Vehiculele, câinii, plimbarea cu rolele, cu focul de tabără şi plimbarea nocturnă sunt interzise pe insulă.

POPULAŢIE

60 (2000).

CÂND SĂ TE DUCI

Perioada iume-septembrie este ideală pentru savurarea farmecului în aer liber de pe insula Angel.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu o barcă închiriată sau cu feribotul public de la San Francisco, Tiburon sau Vallejo. Feribotul face curse mult mai puţine din noiembrie până la mijlocul lumi mai.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Centrul pentru vizitatori şi muzeul de la Ayala Cove (fostul Hospital Cove), unde odinioară a fost loc de carantină pentru navele străine şi imigranţii suspecţi de boli infecţioase.
  • Turul insulei cu Segway, ciudatul dispozitiv de transport individual.
  • Turul insulei cu tramvaiul, cu durata de o oră, în care poţi vedea toate punctele de atracţie de pe insulă.
  • Priveliştea spectaculoasă a golfului San Francisco şi a podului Golden Gate.

TREBUIE SĂ ŞTII

Primul lucru pe care l-au văzut soldaţii care se întorceau de pe teatrul de război din Pacific a fost pancarda luminoasă de pe insula Angel, înaltă de 20 m, pe care scria “BINE AŢI VENIT ACASĂ, BRAVO!”


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.