insula-atelope

Insula Antelope

Marele Lac Sărat (Great Salt Lake) din Utah este cel mai mare din vestul Statelor Unite, iar Antelope este cea mai mare dintre cele zece insule care să găsesc pe acest lac. De fapt, când nivelul apei scade, ea devine o peninsulă.

Văzută de pe continent, insula pare pustie şi deşertică, dar flora şi fauna sunt abundente – aici trăieşte inclusiv antilopa americană, de la care vine numele insulei. Dintre alte specii mari amintim cerbul-catâr, linxul, coiotul, elanul, muflonul şi nenumărate păsări de apă.

Dar cele mai fascinante animale de aici sunt bizonii – circa 600 de animale care hălăduiesc nestingherite pe insulă. Au fost introduşi în 1893 şi au jucat un rol important în conservarea acestei specii odinioară atât de bine reprezentate, dar care în secolul XIX, din cauza vânătorii, a ajuns în pragul extincţiei.

Insula are o suprafaţă de 68 km2 şi pe laturile exterioare este destul de plată, cu excepţia părţii de vest, care este stâncoasă; are plaje şi şesuri care se întind până la munţii care se ridică abrupt în mijlocul ei până la înălţimea de 760 m deasupra luciului de apă.

insula-atelope-lac-sarat

Insula Antelope în mijlocul Marelui Lac Sărat

La un moment dat insula s-a aflat în proprietate privată şi există aici o fermă, dar a fost cumpărată de stat şi acum Parcul de Stat Antelope Island a intrat în sistemul de parcuri al statului Utah.

Este locul ideal de unde poţi vedea Great Salt Lake şi vasta solitudine a Marelui Bazin. Insula îţi oferă plaje, drumuri pavate, locuri de campare, un port pentru ambarcaţiuni mici, trasee de drumeţie, de biciclete, de călărie şi un centru de informare.

POPULAŢIE

Nelocuită.

CÂND SĂ TE DUCI

Este o destinaţie potrivită pentru tot timpul anului, dar iarna activităţile sunt limitate.

CUM AJUNGI ACOLO

Pe şoseaua care vine de la West Point, în comitatul Davis, 11 km. Când nivelul lacului este crescut (cel mai recent, din 1981 până în 1991), nu se poate ajunge decât cu barca.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Plutirea fără efort pe apele Marelui Lac Sărat (aproape la fel de uimitoare ca pe Marea Moartă!).
  • Ţarcul bizonilor, în care se adună aceştia la sfârşitul lui octombrie – întreţinut de Departamentul Parcuri şi Recreere Utah.
  • Incredibilele apusuri de pe partea de vest a Marelui Lac Sărat.

TREBUIE SĂ ŞTII

Musculiţele de saramură abundă în zona lacului şi sunt „al naibii de enervante”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.