insula-cape-breton

Insula Cape Breton

Insula Cape Breton din Nova Scoţia are o frumuseţe naturală care face din ea unul dintre cele mai frumoase peisaje din America de Nord. Cu o suprafaţă de 10 311 km2, insula este un melanj superb de ţărmuri stâncoase, pajişti line, înălţimi golaşe, păduri, munţi şi platouri.

Înălţimile Cape Breton, o prelungire a lanţului Munţilor Apalaşi şi parc naţional din 1936, domină partea nordică a insulei. Celebra şosea pitorească Cabot Trail, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din Canada, şerpuieşte pe mai bine de 300 km prin acest frumos ţinut stâncos.

Nu poţi înţelege oamenii din insula Cape Breton fără să ştii câte ceva despre primii colonişti. Locuitorii de azi ai insulei păstrează şi acum hotărârea îndârjită a acelor pionieri – indiferent dacă strămoşii lor au fost mi’kmaq, acadieni, scoţieni, irlandezi sau loialişti negri.

cabot-trail

Pitoreasca şosea Cabot Trail

Insula i-a modelat exact aşa cum ei s-au luptat să modeleze insula. De atunci au venit aici colonişti din lumea întreagă, şi fiecare şi-a pus amprenta asupra insulei.

Cel mai mare oraş, Sydney, are şi acum cicatricele unui trecut industrial ratat, dar imediat în apropierea lui găsim moştenirea adevărată a insulei şi spectaculoasa ei frumuseţe.

Fortăreaţa Louisbourg aminteşte limpede de puterea militară franceză de la începutul secolului XVIII, pe malul de nord al lacului Bras d’Or se aliniază case ale pionierilor, iar cel mai nordic punct al insulei, Meat Cove, îţi oferă priveliştea spectaculoasă a oceanului.

Posibilităţile de cazare pe Cape Breton sunt limitate, aşa că e recomandabil să rezervi cu mult timp înainte, şi cum transportul public este destul de prost, cel mai bine e să vii cu maşina ca să explorezi acest ţinut minunat.

POPULAŢIE

132 010 (2016)

CÂND SĂ TE DUCI

Ideal ar fi în perioada iunie-august, dar chiar şi atunci vremea este imprevizibilă. Cu toate că e mai frig, dacă te duci din septembrie până spre începutul lunii noiembrie, o să te bucuri de panorama superbă a frunzelor însângerate de toamnă.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu maşina din Nova Scoţia traversând podul rutier, sau cu avionul până la Sydney, unde există un aeroport internaţional.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Drumeţii în jurul fortului Louisbourg.
  • Admirarea naturii pe lacul Ainslee.
  • Un drum cu maşina pe Cabot Trail.
  • Pescuit de somon pe râul Margaree.
  • Cheticamp – cea mai mare comunitate acadiană din Nova Scoţia.
  • Festivalul Celtic Colours, la începutul lunii octombrie, care celebrează muzica celtă.

TREBUIE SĂ ŞTII

Mult îndrăgită de inventatorul telefonului, Alexander Graham Bell, Cape Breton s-a aflat în mijlocul unei erori de comunicare, când un cuplu de englezi a făcut o rezervare online pentru Sydney, Australia, şi cei doi s-au trezit că ajung în Sydney, Canada.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.