Cea mai izolată insulă locuită din Marile Lacuri are un port mare, păduri virgine, plaje retrase, trasee pentru biciclete şi pentru drumeţii pedestre. Insula Beaver, din arhipelagul ei de 14 insule, este cea mai mare din lacul Michigan, la 51 km de micul oraş Charlevoix.
Are 21 km lungime, până la 9,5 km lăţime, este mai mult plată, iar solul este prost şi nisipos.
Insula are o istorie fascinantă. La începutul secolului XIX a devenit un punct de atracţie pentru aventurierii albi care îşi câştigau existenţa punând capcane pentru animale, pescuind şi, mai târziu, tăind lemne pe care le vindeau vapoarelor cu aburi aflate în trecere.
Dar cel mai interesant capitol a fost deschis odată cu sosirea unei secte mormone în frunte cu James Strang, care pe la 1850 i-a izgonit pe toţi cei care locuiau pe insulă. Strang s-a încoronat rege în cadrul unei ceremonii bizare, s-a căsătorit cu mai multe regine şi şi-a încurajat supuşii să construiască drumuri, să cureţe terenul şi să se apuce de cultivat.
Din păcate, nu aveau să se bucure de roadele muncii lor -Strang a fost ucis de supuşii nemulţumiţi în 1856, iar mormonii au fost ulterior izgoniţi de pe insulă.

Portul insulei Beaver
Noul val de colonişti a fost alcătuit preponderent din irlandezi şi gaelica era foarte răspândită. Comunitatea a prosperat până când populaţia de peşte din lacul Michigan a scăzut dramatic prin 1890, iar oamenii s-au apucat să taie masiv lemn.
Când s-a terminat şi cu asta, comunitatea abia dacă mai număra 200 de suflete. În anii 1970 le-a venit în ajutor turismul, şi populaţia aproape s-a dublat.
Odinioară dependentă de pescuit, exploatarea lemnului şi agricultură, acum insula Beaver se bazează pe servicii guvernamentale, pe turism şi pe construcţia de case de vacanţă – e liniştită şi relaxată.
POPULAŢIE
600 (estimare 2007).
CÂND SĂ TE DUCI
Este un fel de destinaţie în aer liber, aşa că, fiind atât de departe în nord, cea mai bună perioadă este mai-octombrie
CUM AJUNGI ACOLO
Sunt multe curse de feribot de la Charlevoix. Poţi ajunge pe insulă şi cu un taxi aerian.
PUNCTE DE ATRACŢIE
- Singura clădire rămasă din era mormonilor – vechea lor tiparniţă, acum muzeul de istorie al insulei. Casa doctorului Protar – o căsuţă simplă unde celebrul medic, foarte respectat de comunitate, a trăit din 1893 şi până la moarte, în 1925 (deschisă cu programare).
- Două faruri – Beaver Harbour Light, pe Whiskey Point, unde era odinioară staţia de salvamar, şi Beaver Head Light.
- Turul insulei cu ghid – diverse opţiuni, inclusiv un eco-tur.
TREBUIE SĂ ŞTII
Insula Beaver mai e numită şi acum „Insula de Smarald a Americii”, de la supranumele dat de insularii de origine irlandeză la sfârşitul secolului XIX.