Este cea mai mare dintre numeroasele insule care se găsesc pe râul St. Mary, situată în zona unde acesta îşi încheie călătoria de la Lacul Superior vărsându-se în lacul Huron, în partea de sus a statului Michigan.
Este a doua insulă de apă dulce ca mărime din SUA. Insula Drummond are o suprafaţă de 335 km2 şi se află la o azvârlitură de băţ de graniţa canadiană, în mare parte e acoperită de pădure, cu faleze în partea estică şi cu două treimi din suprafaţă în statul Michigan din SUA.
Principala activitate economică este turismul; dacă până acum acest lucru însemna vizitatori de vară, acum încearcă (cu oarecare succes) să promoveze activităţi pe tot parcursul anului, astfel încât casa de marcat să funcţioneze permanent.

Farul De Tour Reef Light
Insula Drummond este un paradis natural, numit de locuitorii ei mândri „Nestemata Huronului“. Relieful este variat, de la teren stâncos la mlaştini cu cedri, vegetaţie de prerie şi copaci de esenţă tare, maluri pietroase şi plaje nisipoase. Florile vara sunt spectaculoase, la fel şi copacii în luna septembrie.
Este raiul animalelor sălbatice – o mulţime de căprioare (animalul cel mai vizibil). Dar există şi ratoni, sconcşi, iepuri, veveriţe de tot. felul, marmote şi nevăstuici. Printre animalele mai rar văzute se numără ursul, elanul, linxul, coiotul şi lupul. Există şi o mare varietate de reptile, inclusiv şerpi şi ţestoase, şi multe specii de păsări.
Activităţile de vacanţă pe insula Drummond sunt plimbările cu barca, campingul, vânătoarea şi pescuitul, drumeţiile, plimbările cu bicicleta, observarea animalelor sălbatice, fotografiatul, privitul la stele (nu e poluare luminoasă aici), plimbările cu muşini off-road sau simpla explorare a terenului variat de pe insulă.
POPULAŢIE
1 058 (2010).
CÂND SĂ TE DUCI
Ideal e în perioada mai-septembrie, mai puţin pentru cei interesaţi de sporturi de iarnă, precum snowmobilul. Multe facilităţi sunt închise în extrasezon.
CUM AJUNGI ACOLO
Autostrada continentală M-134 se prelungeşte încă 13 km pe insulă, via feribot Drummond Island de la DeTour village. Există şi un mic aeroport.
PUNCTE DE ATRACŢIE
- Noul muzeu Drummond Island, construit după ce vechiul muzeu s-a prăbuşit sub greutatea zăpezii.
- Big Shoal Bay, o splendidă enclavă naturală la marginea sudică a insulei.
- Farul De Tour Reef Light, bine conservat, construit în pasajul dintre insulă şi continent.
- Traseul Heritage Trail, creat special pentru a etala habitatul şi fauna insulei.
TREBUIE SĂ ŞTII
Britanicii nu au vrut să cedeze insula şi au abandonat fortul Collier abia în 1823; aşa a luat sfârşit prezenţa lor militară în SUA.
Booking.com