Insula Fenwick

O insulă-barieră între golful Little Assawoman şi Oceanul Atlantic, insula Fenwick face parte din zona tot mai extinsă de staţiuni, alături de Bethany Beach, South Bethany, Dewey Beach, Lewes şi Rehoboth Beach.

Este partea cea mai sudică a aşa-numitelor „Staţiuni Liniştite”, deşi adevărul este că zona nu este întotdeauna aşa de liniştită, în parte din cauza apropierii de Ocean City, Maryland, oraş agitat, cu străzi aglomerate şi viaţă de noapte plină. Totuşi, insula Fenwick încă pretinde că este o enclavă de linişte.

Numele ei vine de la un plantator englez care a cumpărat-o în 1692, dar care nu a locuit niciodată aici. Până atunci era numită Fishing Harbor (portul de pescuit). Extremitatea sudică este acum marcată de Transpeninsular Line.

Această limită a fost trasată în 1750-1751 şi merge până în vest, la insula Taylor’s, unde întâlneşte „linia tangenţială”, faimoasa linie Mason-Dixon care separtă vechile state americane de nord şi de sud, Union şi Dixie.

fenwick-farul

Farul Fenwick

Ambele linii au borne de piatră de marcare din opt în opt kilometri, pe una dintre laturi găsindu-se urmaşii familiei fondatoare din Maryland (Calvert) iar pe cealaltă cei ai familiei Penn, din Pennsylvania. Mulţi dintre aceştia încă supravieţuiesc, iar borna de marcare de la Fenwick se spune că ar fi „cel mai vechi obiect făcut de mâna omului de pe coasta dintre Indian River şi Ocean City”.

Separată de continent printr-un canal îngust, insula Fenwick este micuţă, având o suprafaţă de numai 0,9 km2, dar are una dintre cele mai bune plaje din sudul statului Delaware.

O mare parte din suprafaţă este ocupată de oraşul Fenwick Island, întemeiat în 1953 pentru a stopa extinderea Ocean City, iar restul insulei face parte din comitatul Sussex.

Populaţia locală creşte în fiecare vară cu câteva mii de oameni care vin aici pentru renumitele partide de pescuit sau pentru plăcerile simple ale unei vacanţe la plajă – trândăveală, baie de soare, înot, castele de nisip şi admirare a senzaţionalelor răsărituri şi apusuri de soare pe apă.

Pentru mai multă activitate, există posibilitatea să faci surfing sau ski-jel.

POPULAŢIE

401 (2013)

CÂND SĂ TE DUCI

Deşi pretinde că e potrivită tot timpul anului, perioada de extrasezon este rezervată celor care vor mări agitate şi plaje pustii.

CUM AJUNGI ACOLO

Poţi ajunge pe podul construit în 1958, al patrulea din zonă.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Fenwick island State Park, care face parte din parcul mai mare Delaware Seashore – o întindere de plajă uşor accesibilă, dune de nisip şi peisaj atlantic.
  • Farul Fenwick, construit în 1869, aflat pe Transpeninsular Line, graniţa dintre statele Delaware şi Maryland.

TREBUIE SĂ ŞTII

Potrivit legendelor locale, pe Cedar island, din golful Little Assawoman, îşi îngropau piraţii comorile. Adevărat sau nu, cert este că pe la jumătatea secolului XVII piraţii se ascundeau pe coastele din Delaware.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.