kelleys-insula

Insula Kelleys

Deşi este cea mai mare dintre insulele lacului Erie din Ohio, Kelleys nu e totuşi prea mare – numai 9 km2. Celelalte insule din grupul ei sunt North, Middle şi South Bass, Sugar şi Rattlesnake, aflate în bazinul vestic al lacului.

Nu e greu să citeşti istoria insulei – peste tot vezi dovezile producţiei de var; Kelley Island Lime & Transport Company a fost cel mai mare producător de piatră de var din lume, care a operat din 1886 până în anii 1960.

Mai există şi azi o carieră mică de calcar, dar este doar umbra vechilor activităţi. Aici a fost odinioară şi una dintre cele mai mari crame din SUA, dar în anii 1930 a fost inclusă din cauza incendiilor şi a prohibiţiei. Încă se văd urmele ei.

lacul-erie

Valurile lacului Erie scaldă ţărmul insulei Kelleys

Acum însă, principala activitate este turismul. Principalele construcţii de pe insulă sunt baruri şi restaurante, dintre care cel mai celebru este vechiul Village Pump.

Dar adevăratul punct de atracţie a insulei este frumuseţea ei naturală şi fascinantele vestigii ale trecutului ei industrial, ca să nu mai vorbim de faptul că este cadrul ideal pentru activităţi în aer liber.

Insula Kelleys este acoperită aproape complet de pădure şi există doar eateva zone rezidenţiale cu populaţie redusă care vara se animă, atunci când vin proprietarii caselor de vacanţă.

Aici se află Parcul de Stal. Kelleys Island, care ocupă treimea nordică şi unde găseşti tiasee de drumeţie, o plajă cu nisip şi teren de campare. Alături se află Glacial Grooves State Memorial, unde sunt expuse cele mai mari fragmente de gheţar din lume. Pe ţărmul nordic există un paviment de calcar conservat (alvar) şi o rezervaţie naturală.

POPULAŢIE

312 (2013)

CÂND SĂ TE DUCI

Mai-august – aproape totul se închide în septembrie. larna, insula e înconjurată de gheaţă.

CUM AJUNGI ACOLO

Există curse regulate de feribot de la Marblehead. Altul circulă de la Sandusky la insula South Bass, iar la Kelleys ajunge numai vara.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Inscription Rock – o piatră pe care se găsesc desene rupestre (acum abia vizibile) ale tribului eries din secolul XVI.
  • Podgoria Kelleys island, înfiinţată în anii 1980 pe locul uneia dintre cele mai vechi case de pe Insulă, construite în 1865.
  • Kelleys Island Historical Association, în vechea biserică de piatră de pe Division Street.

TREBUIE SĂ ŞTII

Insulele lacului Erie mal sunt numite „ţinutul vacanţelor din Midwest”, aşa că nu te aştepta să ai insula numai pentru tine!


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.