mackinac-insula

Insula Mackinac

Demonstrând o remarcabilă sensibilitate la fenomenul încălzirii globale, locuitorii au interzis vehiculele motorizate încă din 1988 – exceptând vehiculele de intervenţie sau de servicii. Dar poţi vedea o mulţime de trăsuri trase de cai, prietenoase cu mediul.

Insula acoperă 9,8 km2 şi aparţine statului american Michigan.

Se află în strâmtoarea Mackinac, din lacul Huron, care face trecerea între lacurile Michigan şi Huron. A avut importanţă strategică pentru comerţul cu blănuri din Marile Lacuri, în secolul XVIII, iar în timpul Războiului Revoluţionar American britanicii au construit aici un fort.

mackinac-insula-case

Case tradiţionale pe malul lacului Huron

Insula, care ulterior a fost ocupată de americani, a fost martora a două lupte din timpul războiului din 1812. După ce britanicii, victorioşi în două rânduri, au eliberat insula în 1815, fortul Mackinac a devenit un avanpost al armatei americane.

La sfârşitul secolului XIX, insula Mackinac s-a transformat într-o populară colonie estivală, iar măsurile de conservare au păstrat o bună parte din caracterul local – acum toată insula este desemnată obiectiv istoric naţional şi 80% din suprafaţa ei alcătuieşte Parcul Statal Mackinac Island.

Pe scurt, continuă să fie şi azi o destinaţie de vacanţă civilizată pentru turişti în general şi pentru locuitorii statului Michigan în special, aşa cum a fost de peste un secol -în vârf de sezon, zilnic ajung aici până la 15 000 de vizitatori atraşi de frumuseţea naturală a insulei şi de minunatul ei farmec desuet; aproape nici o clădire nu e construită în stil modern.

Pe insulă sunt multe galerii şi se organizează numeroase evenimente culturale, inclusiv expoziţia anuală de artă din secolul XIX din Colecţia Masco. Mackinac Arts Council organizează programe superbe în fiecare vară.

POPULAŢIE

492 (2010).

CÂND SĂ TE DUCI

În perioada iunie-august e o afluenţă uriaşă de vizitatori, aşa că fă o vizită de iarnă, când poţi să traversezi lacul îngheţat cu snowmobilul.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu feribotul rapid (de la Mackinaw City sau St. Ignace), cu barca sau cu un avion uşor.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Fortul Mackinac, închis în 1895, azi muzeu în Parcul de Stat Mackinac island şi monument naţional.
  • Panorama care poate fi admirată de pe cea mai mare verandă din lume – o monstruozitate de 200 m în faţa victorianului Grand Hotel.
  • Priveliştea din cel mai înalt punct al insulei, Fort Holmes (numit Fort George de constructorii lui britanici).
  • Cea mai veche biserică din Michigan – Mission Church, construită în 1829 şi lângă ea Mission House.
  • Formaţiuni ciudate de calcar, precum Arch Rock, Sugar Loaf sau Skull Cave.

TREBUIE SĂ ŞTII

Nici o vizită pe insulă nu ar fi completă fără să guşti celebrele caramele Mackinac.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.