rhode-island

Insula Rhode

Toată lumea ştie că Rhode Island, de fapt statul Rhode Island şi Providence Plantations – este cel mai mic stat american. Dar nu toată lumea ştie că statul şi insula care-i dă numele nu sunt acelaşi lucru.

Rhode Island face parte din statul american cu cel mai lung nume şi neoficial este numită insula Aquidneck, pentru a o distinge de statul propriu-zis.

Ce putem spune despre insula Aquidneck/Rhode? Este cea mai mare din golful Narragansett, iar ţărmul ei sudic este scăldat de apele Oceanului Atlantic. Suprafaţa acestei insule bine dezvoltate este de 117 km2 şi este legată de partea continentală prin trei poduri.

Newport Brigde pleacă spre Jamestown, pe insula Conanicut, aflată în apropiere, şi de aici spre continent, pe malul vestic al golfului. Mount Hope Bridge, din Portsmouth, face legătura cu latura nordică a insulei, la Bristol.

cliff-walk

Vile de-a lungul coastei Cliff Walk, în Newport

În aceeaşi zonă se află şi Sakonnet River Bridge, care traversează un canal îngust cu apă sărată până la Tiverton. Stone Bridge, în apropiere, a fost distrus de uraganul Carol în 1954. Insula este împărţită în trei municipalităţi – Newport, Middleton şi Portsmouth.

Populaţia insulei s-a redus la o cincime în cei zece ani de când marina militară americană şi-a reorganizat o bază importantă la Newport, în 1973, dar acum este din nou în creştere şi jumătate din suprafaţa regiunii este construită, cererea de locuinţe fund tot mai mare.

Totuşi, zone mlăştinoase şi păduri încă acoperă o treime din suprafaţa insulei, iar organizaţiile de protecţie a mediului sunt foarte active şi încearcă să menţină această situaţie.

Principala sursă de venit, în afară de baza navală, este turismul. Golful Narragansett este un magnet pentru vizitatori, care vin pe insulă în special pentru plaje şi litoral – şi activităţi specifice, precum plimbări cu iahtul, caiacul, ambarcaţiunile cu pânze, pentru scufundări sau pescuit.

POPULAŢIE

1 055 000 (2014)

CÂND SĂ TE DUCI

Septembrie şi octombrie pentru spectacolul frunzelor de toamnă – localnicii organizează chiar circuite pentru admirarea peisajului autumnal.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu maşina, pe pod. Nu există curse regulate până la Newport State Airport.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Newport Cliff walk, traseu care porneşte de la Easton’s Beach şi ajunge la Bailey’s Beach – minunate privelişti ale oceanului.
  • Fort Adams State Park – iubitorii de muzică ştiu că aici se ţin festivalurile de muzică folk şi jazz din Newport.
  • Uimitoarele decoraţiuni din plante de la Green Animals Topiary Gardens, din Portsmouth.
  • Rezervaţia Sachuest Point US Fish & Wildlife din Middleton.
  • Degustări de vinuri la Newport Vineyards, în Middleton, sau la Greenvale Vineyards, în Portsmouth.

TREBUIE SĂ ŞTII

Jocul de polo a intrat de mult timp în tradiţia locală şi încă poţi asista la partide în Glen, Portsmouth.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.