insula-st-joseph

Insula St. Joseph

Multe povești pline de culoare, unele legende, altele realități istorice, se spun despre insula St. Joseph. Este punctul cel mai vestic din lanțul Insulelor Manitoulin, situat în canalul dintre lacul Huron și Lacul Superior. Are 45 km lungime, 24 km lățime și o suprafață de 365 km2.

Numele original a fost Anipich, cuvânt în limba băștinașilor ojibwa care înseamnă „locul copacilor de esență tare“; numele actual a fost dat de misionarii iezuiți în onoarea sfântului care patronează și biserica indiană construită de ei. Insula este legată de continent printr-un pod fără taxă, deschis în 1972.

Așezarea insulei St. Joseph a căpătat o importanță strategică pentru britanici care, în timpul războiului din 1812, au fortificat-o ca pe un bastion în calea americanilor. Fortul St. Joseph a fost abandonat odată cu instalarea păcii, dar acum a fost restaurat ca sit istoric național.

Azi, insula St. Joseph este cunoscută pentru frumusețea ei liniștită, pentru localnicii prietenoși și activitățile recreative pe care le poți face aici. E o insulă cu golfuri tăcute, cu intrânduri stâncoase și dealuri domoale, cu păduri mixte, mlaștini și pajiști care te îndeamnă să te plimbi cu mașina, cu bicicleta sau pe jos prin acest peisaj pitoresc.

richards-landing

Intrarea in satul Richards Landing

Majoritatea populației trăiește în frumoasele sate Richards Landing și Hilton Beach. Principalele ocupații sunt turismul, exploatarea materiei lemnoase și agricultura.

Vara, sporturile acvatice sunt foarte populare și poți să faci partide bune de pescuit. Iarna poți face schi-fond pe cei 160 km de traseu amenajat. E o insulă a festivalurilor, de la Flurryfest, în iarnă, la Festivalul Siropului de Arțar, în primăvară, și de la Nopțile Comu­nităților, în vară, la Festivalul Recoltei din Jocelyn, în toamnă.

POPULAȚIE

2 031 (2016).

CUM AJUNGI ACOLO

Cu mașina pe podul rutier, trecând pe Autostrada 17, sau cu snowmobilul, iarna, când râul îngheață.

CÂND SĂ TE DUCI

E câte ceva pentru fiecare tot timpul anului, dar multe dintre punctele de atracție sunt deschise numai din mai până în octombrie.

PUNCTE DE ATRACȚIE

  • Muzeul St. Joseph Island – un complex de patru clădiri care găzduiește artefacte locale.
  • Fort St. Joseph – pentru a cunoaște primii ani din viața insulei.
  • Panorama canalului aglomerat văzută de la Sailors Encampment.
  • Galeria Artizanilor din Richards Landing, localitate celebră pentru meșteșugurile tradiționale.

TREBUIE SĂ ȘTII

Populația insulei ajunge la 10 000 de persoane în timpul verii, așa că e recomandabil să-ți rezervi un loc de cazare cu mult timp înainte


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.