victoria-insula

Insula Victoria

Insula Victoria face parte din Arhipelagul Arctic Canadian care raversează granița dintre Nunavut și Teritoriile de Nordvest

Având 217 290 km2, este a noua insulă ca mărime din lume. Doar cu puțin mai mică decât Marea Britanie și cu o populație de ceva mai mult de 2 000 de persoane, este una dintre cele mai slab populate regiuni de pe pământ.

E o insulă de peninsule, coaste abrupte și nenumărate insulițe. Ghețarii au sculptat peisajul, alcătuind o serie de morene și lacuri glaciare și, deși relieful este relativ plat, Munții Shaler, din nordul insulei, se ridică la 655 m deasupra nivelului mării. Deși pare pustiu, acest habitat susține peste 200 de specii de plante, 50 de specii de păsări care cuibăresc aici și nouă specii de mamifere.

În acest mediu ostil trăiesc doar două comunități importante.

ruina-biserica-iqaluktuutiak

Ruinele unei biserici acoperite de zăpadă în sălbăticia îngheţată din Iqaluktuutiak (Cambridge Bay)

Pe coasta de sud-est a insulei, Iqaluktuutiak (Cambridge Bay) este centrul administrativ pentru regiunea arctică a Canadei. Numită inițial, în 1839, după ducele de Cambridge de către vânătorii de animale de blană, zona a fost folosită de indienii copper ca tabără de vară până în anii 1950, iar aceștia i-au dat un nume mult mai sugestiv, care înseamnă „loc bun pentru pescuit” și sugerează dieta locală.

Holman, pe coasta de vest a insulei, este cel mai bun loc din care poți asista la migrația sezonieră a turmelor de caribu, boi moscați și urși grizzly, care profită de gheața permanentă pentru a se deplasa înspre și dinspre insulă.

Aici turismul înseamnă explorare – insula este încă o sălbăticie virgină. Vei avea nevoie de ghizi locali pentru a călători în siguranță și a înțelege acest peisaj polar magic.

POPULAȚIE

1875 (2006).

CÂND SĂ TE DUCI

Iunie-august.

CUM AJUNGI ACOLO

Singurele curse care circulă pe tot parcursul anului pleacă din Yellowknife.

PUNCTE DE ATRACȚIE

  • Observarea păsărilor din peninsula Diamond Jenness.
  • Observarea fantasticelor migrații de caribu și de boi moscați.
  • Camping sub soarele de la miezul nopții în iulie și august.
  • Observarea urșilor grizzly care se ospătează cu somon în septembrie-octombrie.

TREBUIE SĂ ȘTII

Vânătoarea reprezintă o parte importantă a culturii locale. Dacă nu e pe gustul tău, consultă-te cu ghidul înainte de a te înscrie într-o expediție.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.