insulele-din-maine

Insulele din Maine

Maine Island Trail – asociaţie particulară – organizează excursii către o linie de coastă extraordinară. Traseul are 565 km şi porneşte de la Cape Porpoise Harbour, la nord-est de Machias Bay.

Pe traseu sunt peste 150 de insule şi popasuri prestabilite, dar drumul nu se poate face decât cu o barcă particulară. Punctele mai interesante sunt insula Monhegan, insula Mount Desert, insula Warren şi Isle au Haut, deşi tot traseul este atrăgător pentru iubitorii de natură sălbatică.

Tiny Monhegan se află în largul coastelor comitatului Lincoln. Insula este susţinută de pescuitul hibernal de homari şi de vizitatorii estivali care vin aici pentru peisajele excepţionale şi numărul mare de păsări sălbatice.

Pe insulă s-a stabilit o colonie de artişti care a atras pictori importanţi – inclusiv Edward Hopper. Cea mai mare parte a insulei, cu o populaţie rezidentă de nici 100 de persoane, este nelocuită şi poate fi explorată după voie.

Mount Desert este cea mai mare insulă de coastă din Maine. Se află în comitatul Hancock şi este cea mai dens populată -circa 10 000 de locuitori. Este o importantă destinaţie turistică, având în vedere că anual stâncosul Parc Naţional Acadia este vizitat de circa patru milioane de persoane.

acadia-parc-national

Peisaj din Parcul naţional Acadia

Insula Warren, nelocuită, este parc de stat şi oprire obligatorie pe traseu – 280 ha de teren acoperit cu molid, în Penobscot Bay, oferă andocare în siguranţă, locuri de campare şi apă proaspătă pentru cei care vor să trăiască în natură. Există un feribot care ajunge până la insula din apropiere, Islesboro.

Isle au Haut se află tot în Penobscot Bay, dar are circa 80 de rezidenţi permanenţi. Cea mai mare parte din suprafaţa de 191,8 km2 este în Parcul Naţional Acadia şi atrage mulţi vizitatori, dar are puţine facilităţi.

POPULAŢIE

Populaţia e variabilă, poate ajunge până la 10 000 de locuitori. Multe insule nu sunt locuite.

CÂND SĂ TE DUCI

Înscrie-te într-un tur organizat de Maine Marine Island Trail în perioada iulie-septembrie.

CUM AJUNGI ACOLO

Numai cu caiacul, barca cu pânze sau şalupa (cam de peste tot de-a lungul coastei poţi închiria o ambarcaţiune).

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Un popas pe partea continentală, pentru a vedea casa lui Harriet Beecher Stowe din Brunswick, unde a scris Coliba unchiului Tom.
  • vizită pe una dintre cele 49 de insule care fac parte din Maine Coastal islands National Wildlife Refuge.
  • Cei care preferă să vâslească pot vizita insula Georgetown, care are un superb litoral şi o faună bogată.

TREBUIE SĂ ŞTII

În linie dreaptă, coasta Maine are dintr-un capăt în altul 367 km, dar sunt 5 597 km de litoral -mai mult decât are California.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.