golden-isles

Insulele Golden

Insulele Sea sunt de fapt un lanţ de insule-barieră întins de-a lungul coastelor statelor Carolina de Sud, Georgia şi Florida. Ele au fost colonizate de misionarii spanioli care căutau să salveze sufletele indienilor nativi, dar ambele grupuri de colonişti au fost respinse violent pe la mijlocul secolului XVIII.

Insulele au jucat un rol şi în Revoluţia Americană, iar în timpul războiului civil au devenit paradisul sclavilor fugari; de atunci multe dintre ele şi-au început dezvoltarea ca staţiuni turistice.

Partea de mijloc a insulelor Georgiei este cunoscută ca Golden Isles (Insulele de Aur), şi aici se găsesc insulele St. Simons, Sea, Jekyll şi Little St. Simons. De prin 1870, toate acestea, mai puţin Little St. Simons, au fost staţiuni cu pretenţii, frecventate de cele mai bogate familii americane.

Cea mai mare dintre ele este St. Simons (populaţie 13 400). Printre membrii comunităţii locale permanente se numără şi mulţi pensionari înstăriţi; vara apar rezidenţi sezonieri şi turişti.

Sea Island este o staţiune exclusivistă, înfiinţată la sfârşitul anilor 1920. Atunci a fost abandonat numele de Long Island şi s-au construit un hotel somptuos şi un teren de golf. Acestea au atras imediat o bună parte dintre cei mai bogaţi industriaşi americani.

palm-orchard-cumberland-island

Vila nelocuită Plum Orchard, pe Cumberland Island

Insula este proprietate privată, comunitate privilegiată rezervată proprietarilor de case, membrilor de club şi oaspeţilor de la hotel.

Jekyll Island (populaţie 900) are câteva clădiri interesante de la sfârşitul secolului XIX şi începutul secolului XX, care au înscris-o în patrimoniul naţional, dar este şi un paradis al vieţii sălbatice.

Prin mlaştini poţi vedea o mulţime de mamifere şi reptile.

La polul opus se află insula Little St. Simons, practic neschimbată din 1760, când a fost cumpărată de la regele George al III-lea. Este cea mai îndepărtată dintre Golden Isles, un paradis sălbatic şi nelocuit, de 4 047 ha. Nu se permite accesul deodată decât pentru maximum treizeci de turişti, care trebuie să plătească o sumă frumuşică pentru a explora această insulă unică.

POPULAŢIE

70 000 (2000).

CÂND SĂ TE DUCI

Climatul temperat este favorabil vizitării tot timpul anului

CUM AJUNGI ACOLO

Există şosele de acces către toate insulele tn afară de Little St. Simons. unde nu se poate ajunge decât pe apă

PUNCTE DE ATRACŢIE

Fort Fredenca National Monument – vestigiile fortului şi ale aşezării întemeiate de generalul britanic James Ogelthorpe în 1748 pe insula St. Simons.

Farul St. Simons island, încă funcţionalm, dar şi muzeu patronat de Coastal Georgia Historical Society.

O excursie de pe Jekyll Island până la insula nepopulată Cumberland.

TREBUIE SĂ ŞTII

Înainte să abandoneze Biserica Anglicană, John Wesley, fondatorul Bisericii Metodiste, a fost misionar in Golden Isles, împreună cu fratele său Charles.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.