insulele-gulf

Insulele Gulf

Insulele Gulf sunt un grup de peste o sută de insuliţe muntoase risipite de-a lungul strâmtorii Georgia, între insula Vancouver şi partea continentală din sudul Columbiei Britanice.

Geologic vorbind, ele fac parte din arhipelagul mai mare în care sunt incluse şi Insulele San Juan, aflate în sudul statului Washington (SUA). Drumul cu feribotul de la Vancouver până la insula Vancouver şerpuieşte prin această puzderie de insule cu cea mai plăcută climă din Canada. Numai şase au o populaţie demnă de luat în seamă.

De departe cea mai accesibilă dintre ele şi cea mai cunoscută este insula Saltspring – insula artelor şi meşteşugurilor din Canada. Ritmul paşnic al vieţii, peisajele superbe şi izolarea ei au atras artişti şi meşteşugari din toată lumea. Mai recent, a ajuns să fie căutată şi de vedete de la Hollywood.

Bucolica insulă Mayne este un melanj de golfuri pietroase, dealuri împădurite şi pajişti. Odinioară principala forţă agricolă a regiunii, insula păstrează şi acum farmecul rural al trecutului.

montague-harbour-park

Montague Harbour Park

Insula Satuma este ascunsă in capătul sudic al lanţului. Rurală, slab populată şi greu accesibilă, este cea mai pură dintre toate.

Insulele Pender, supranumite „Insulele Prietenoase” sau „Insulele Golfurilor Ascunse”, au peste 20 de puncte publice de acces la ocean, care pot fi vizitate la fel ca şi plajele şi golfurile lor.

Sălbăticia neatinsă face din ele un punct de atracţie pentru amatorii de natură. Insula Galiano a avut reputaţia de cea mai ospitalieră. Cum aici există prea puţin pământ bun pentru agricultură, locuitorii şi-au deschis casele turiştilor, şi astfel şi-au câştigat existenţa.

Privite ca grup, Insulele Gulf sunt încă nedezvoltate şi multe hoteluri şi restaurante bune sunt ascunse departe la capătul unor cărări prin pădure. Nu se organizează prea multe activităţi – poţi doar să te bucuri de peisajul magnific.

POPULAŢIE

16 500 (2004).

CÂND SĂ TE DUCI

Oricând, deşi vara insulele sunt cam aglomerate.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu feribotul de la vancouver (Twawwassen) sau de la Victoria (Swartz Bay). Cu hidroavionul din centrul oraşului Seattle sau din Vancouver.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Piaţa din parc (Ganges, Salt Spring), care se ţine sâmbăta din aprilie până în octombrie -”mama tuturor pieţelor”.
  • Montague Harbour Park (Galiano) care îşi conservă minunat plaja şi pădurile.
  • Traseul Brown Ridge Nature Tratl (Satuma) – de pe care vei avea o minunată perspectivă asupra muntelui Maker, din statul washington, oficial cel mai înzăpezit munte din lume.
  • Plimbări cu bicicleta pe întinderea splendidă a insulei South Pender.

TREBUIE SĂ ŞTII

Trebuie să-ţi planifici excursia şi să-ţi rezervi bilete din timp. Orarul feribotului din Columbia Britanică e destul de neclar şi nu vei putea întotdeauna să te deplasezi de la o insulă la alta cu el. Familiile ar trebui să ştie că nu toate staţiunile sunt pregătite pentru copii.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.