manitou-insula

Insulele Manitou

Cele două insule Manitou din lacul Michigan nu mai sunt locuite. Asta nu înseamnă că au fost abandonate, dimpotrivă, ambele fac parte din Rezervaţia Naţională Lacustră Sleeping Bear.

Pe fiecare insulă este câte un post de pază şi aici se fac vizite de o zi sau vacanţe de aventură – cei care vor să rămână au nevoie de permis pentru parc şi pentru campare.

North Manitou este mai mare – 13 km lungime şi 6,5 km lăţime şi are circa 32 km de linie de ţărm. La mijlocul anilor 1800 existau aici cheiuri unde puteau veni vapoarele cu aburi să realimenteze, dar insula nu are prea multe resurse de exploatat şi nu a avut niciodată o comunitate prosperă.

Case în ruină, drumuri forestiere, câteva livezi sălbăticite şi vechiul cimitir, doar atât a mai rămas din vremea în care era locuită; principalele activităţi aici sunt camparea în mijlocul sălbăticiei şi vânătoarea de căprioare, în sezon.

dunele-sleeping-bear

Dunele Sleeping Bear

South Manitou, deşi are doar 5 km lungime şi 5 km lăţime, a fost mai populată. Are ceva teren fertil şi singurul port care leagă insulele de Chicago, aşa că insula a fost popas pentru marinarii lacului de la sfârşitul secolului XVIII până în secolul XX.

Durii oameni care o populau s-au dus de mult, dar au lăsat în urmă clădiri şi ruine impresionante care le evocă prezenţa. Insula are un sistem de trasee şi trei locuri de campare; se poate face turul insulei, cu ghid, în maşini descoperite.

Legenda indienilor chippewa spune că o ursoaică a traversat înot lacul cu cei doi pui ai săi, ca să scape de un incendiu de pe malul Wisconsin. S-a urcat pe o stâncă abruptă, aşteptându-şi puii, dar ei nu au venit.

Până la urmă a murit, iar Marele Spirit Manitou a marcat locul morţii ei prin dunele Sleeping Bear (Ursul Adormit) şi a ridicat insulele North şi South Manitou unde s-au înecat puii.

POPULAŢIE

Nelocuite.

CÂND SĂ TE DUCI

Rezervaţia Naţională Lacustră Sleeping Bear este deschisă tot timpul anului, dar insulele sunt cu adevărat o destinaţie între mai şi septembrie.

CUM AJUNGI ACOLO

Există curse de feribot de la Leland, Michigan.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Păsările, inclusiv vulturi sau fluierarul-cântător, specie ameninţată cu dispariţia, care cuibăreşte pe North Manitou.
  • Păduricea de cedri albi din valea Giganţilor, pe South Manitou, despre care se spune că se numără printre cele mai mari şi mai bătrâne din lume.
  • Inutilul far (construit în 1971) care marchează golful cel mai adânc din portul de pe South Manitou.
  • Spectaculoasele dune de nisip de pe North Manitou şi dunele „cocoţate” de pe South Manitou, numite aşa pentru că se află în vârful unor faleze de calcar.

TREBUIE SĂ ŞTII

Insulele Manitou sunt înconjurate de o mulţime de epave, foarte căutate de amatorii de scufundări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.