ilha-grande

Ilha Grande

La sud-est de Rio de Janeiro în districtul Agra dos Reis din Brazilia, se află Ilha Grande, un lung lanţ muntos care răsare din ape turcoaz. În golf sunt peste 360 de insule, iar versanţii lor împăduriţi coboară spre câteva dintre cele mai curate plaje din lume.

O mare parte din zonă a fost inclusă în Parcul de Stat Ilha Grande, pentru a proteja această frumuseţe naturală. Odinioară aici a fost o colonie penitenciară, celebra Candido Mendes, în care erau încarceraţi cei mai temuţi criminali din ţară.

Între secolele XVI şi XVIII, golful a fost martor la nesfârşite bătălii între corsari, invadatori imperiali şi piraţi. Din acest motiv, apele golfului au cea mai mare concentrare de epave din lume, fiind un loc minunat pentru scufundări şi snorkeling.

Printre cele mai bune se numără Lage do Gurin (Ponta de Castelhanos), pe insula Jorge Grego, şi insulele Meros şi Naufragios. Există şi o epavă de elicopter, la numai 8 m sub apă. În ocean mai sunt nenumărate peşteri şi caverne, înalte de 10-20 m, cu o mare diversitate de peşti şi corali. Vizibilitatea excelentă şi apele calme fac din scufundări o experienţă de neuitat.

Pentru o vacanţă mai puţin activă, poţi să te plimbi în jurul satului Abrao, o aşezare încântătoare, cu biserici albe şi clădiri joase, văruite în nuanţe calde de galben, albastru şi roz. Aici există restaurante, cafenele şi magazine de artizanat si o plajă frumoasă cu nisip fin.

Acest paradis tropical oferă multe alte plaje frumoase, o bună parte accesibile doar cu barca sau caiacul Lopes Mendes este un loc perfect pentru surfing, windsurfing alte sporturi acvatice, la fel şi Freguesia de Santan şi Saco do Cea.

ilha-grande-stanci

Linia stâncoasă de coastă de pe Ilha Grande

Apele calme, azurii şi puţin adânci ale Lagoa Azul (Laguna Albastră), de pe insula Macaco, găzduiesc milioane de peşti galbeni şi negri.

De asemenea, merită să vizitezi şi peştera de la Acaia. În interiorul ei, intensitatea soarelui face ca apa să-şi schimbe culoarea de la albastru-deschis la verde-smarald. Spuma de la suprafaţa apei străluceşte în lumină ca diamantul – o experienţă încântătoare.

Şi drumeţiile sunt o activitate populară. Dealurile împădurite sunt presărate cu flori exotice colorate şi se deschid spre şesuri de coastă şi mangrove. Printre animale se numării multe specii de păsări, precum papagali şi saracura, la care se adaugă maimuţe, iguane şi şerpi.

Cea mai mare parte a traseelor trec prin pădurea tropicală şi se încheie pe o plajă cu nisip pur, perfectă pentru picnic.

POPULAŢIE

2 000 (2007)

CÂND SĂ TE DUCI

Martie-iunie

CUM AJUNGI ACOLO

Cu feribotul de la Agra dos Reis sau Mangaratiba, pe continent.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Diving şi snorkeling printre nenumăratele epave din golf.
  • Să închiriezi un caiac cu care să explorezi splendida linie de coastă în căutarea unor plaje pustii şi frumoase, unde să înoţi
  • Rezervaţia Praia do Sul, unde poţi admira flora şi fauna abundente Abrao – capitala neoficială a Ilha Grande, cu arhitectură frumoasă şi biserici interesante.
  • Cele mai bune baruri, restaurante şi hoteluri se găsesc aici.

TREBUIE SĂ ŞTII

Cea mai mare parte a golfului şl a insulelor au fost desemnate parc de stat pentru conservare.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.