florianopolis-insula

Insula Florianopolis

Florianopolis, capitala statului brazilian Santa Catarina, se află pe frumoasa insulă cu acelaşi nume care, la rândul ei, este numită adesea Florianopolis. Acest oraş plin de viaţă are cel mai ridicat standard de viaţă din Brazilia, iar locuitorii lui ştiu să se distreze.

Insula este celebră pentru lungile plaje cu nisip fin ca zahărul, pentru excelentele specialităţi din fructe de mare şi tradiţionala ospitalitate de Azore. Climatul tropical, peisajul exotic şi modul de viaţă incredibil de relaxat fac din insulă destinaţia clar favorită a vacanţelor braziliene, dar acum este din ce în ce mai vizitată de turişti din toată lumea.

Cea mai mare parte a populaţiei trăieşte în capătul de nord al insulei. Deşi a fost iniţial colonizat de portughezi veniţi din Azore, oraşul are puternice influenţe germane şi italiene.

În toiul sezonului, din decembrie până în februarie, populaţia oraşului se triplează, iar plajele care se află mai aproape de centru – Canasvieiras, Jurure şi Praia dos Ingleses – sunt pline. Dar mai sunt o grămadă de plaje.

florianopolis-lagoa-da-conceicao

Florianopolis şi Lagoa da Conceicao

Spre est, dealurile bogat împădurite lasă loc plajelor albe şi largi de la Galheta, Mole şi Joaquina. Aici mişcarea amplă şi fascinantă a oceanului îi atrage pe surferii aflaţi în căutarea valului perfect, în sud-estul insulei, cu faţa spre Atlantic, se află plajele pustii şi stân-coase de la Campeche, Armagao, Lagoinha do Leste şi Naufragios, la care nu se poate ajunge decât pe jos.

Ribeirao da Ilha, în vest, păstrează şi acum semnele imigranţilor din Azore. Frumos conservatele sate de pescari veniţi din Portugalia şi Azore se mândresc cu o arhitectură în culori vii şi cu locuitori primitori. Centrul istoric, în Frequesia, are o piaza frumoasă în care vei vedea biserica Nossa Senhora da Lapa do Ribeirao şi un interesant muzeu etnologic.

Aici se poate ajunge numai pe un drum de coastă îngust, şerpuitor şi pitoresc, de unde poţi admira pitoreasca Baia Sul şi dealurile pline de vegetaţie de pe cealaltă parte a golfului.

Lagoa da Conceicao este o celebră atracţie naturală din mijlocul insulei. O lagună mare, parţial înconjurată de dune de nisip, cu ape puţin adânci şi cu vânturi puternice care o fac ideală pentru surfing. Tot aici găseşti cele mai bune restaurante şi cea mai frumoasă viaţă de noapte.

POPULAŢIE

477 798 (2016)

CÂND SĂ TE DUCI

lunie-noiembrie ca să vezi balene sudice care migrează pe lângă coaste.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu avionul până la aeroportul internaţional Florianopolis.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Să te bucuri de scufundări, snorkeling, plimbări cu barca, surfing, pescuit sau pur şi simplu să te relaxezi pe una dintre nenumăratele plaje superbe
  • Catedral Metropolitana – una dintre cele mai frumoase clădiri din oraş, în Praca XV de Novembro. Ribeirao da Ilha – o regiune încântătoare, celebră pentru satele de pescari construite de imigranţi veniţi din Portugalia şi Azore.
  • Lagoa da Conceicao – încearc să faci surfing, după care răsfaţă-te cu fructe de mare la unul dintre restaurantele bune din apropiere.

TREBUIE SĂ ŞTII

Florianopolis mai este numit Floripa, pe scurt.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.