arhipelag-ang-thong

Arhipelagul Ang Thong

Scăldat de apele acvamarin ale Golfului Thailandei, la circa 30 km de Ko Samui, arhipelagul Ang Thong este o colecţie de 42 de insule nelocuite, faimoase pentru frumuseţea lor naturală. Insulele au fost desemnate parc naţional marin pentru a fi protejate de dezvoltare şi de turism excesiv, iar acum sunt locuri frumoase şi relaxante de vizitat.

Ideal ar fi să le explorezi din barcă, pentru că majoritatea sunt foarte apropiate. Fiecare insulă e diferită, dar toate sunt caracterizate de faleze calcaroase, pădure tropicală, peşteri şi lagune secrete, plaje neatinse de nisip alb, recife de corali şi ape acvamarin.

Ko Mae Ko (Insula Mamă) nu poate fi ratată. Încercuit din toate părţile de faleze de calcar, lacul de smarald din mijlocul insulei este legat de mare printr-un tunel subteran. E nevoie de un urcuş dificil ca să ajungi la acest lac, dar efortul este răsplătit cu o privelişte spectaculoasă asupra întregului parc.

parcul-national-marin-ang-thong

Parcul Naţional Marin Ang Thong

Alte insule populare sunt Ko Sam Sao (Insula Trepiedului), cu un vast recif de corali, şi Wua Talap (Insula Vacii Adormite), din vârful căreia vezi tot arhipelagul şi continentul. Cartierul general al parcului e aici, iar pentru vizitatori există locuri de cazare tip bungalou. Pe multe insule sunt peşteri în care poţi descoperi ciudate formaţiuni stâncoase.

Plajele frumoase de nisip alb, multe dintre ele pustii, sunt înconjurate de recife de corali, iar apele calde şi puţin adânci sunt ideale pentru înot. Printre alte activităţi populare pe aceste insule se numără plimbarea cu barca şi snorke-lingul printre recife.

POPULAŢIE

100 000 de oameni pe toate cele şase insule locuite (2004).

CÂND SĂ TE DUCI

Decembrie-februarie sau august şi septembrie.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu barca de la Ko Samui.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Ko Pha-Ngan şi Ko Tao sunt două dintre cele mai frumoase insule.
  • Fă o excursie cu barca şi o partidă de snorkeling printre corali.
  • Lacul cu apă sărată Ko Mae Ko -priveliştea de acolo merită efortul.
  • Panorama din vârful insulei Wua Talap – tot arhipelagul şi partea continentală.

TREBUIE SĂ ŞTII

Accesul în parcul naţional este controlat. Sunt mai multe companii acreditate în Ko Samui care pot închiria bărci vizitatorilor.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.