insula-boracay

Insula Boracay

Un paradis tropical tipic în centrul Filipinelor, Boracay se află chiar în colţul nord-vestic al marii insule Panay din grupul Visayas. Este cotată ca una dintre destinaţiile de top ale ţării, dar a pornit târziu în cursă – până prin anii 1970 numai excursioniştii cu rucsac în spate care erau mai bine informaţi ştiau de existenţa ei.

Insula are circa 7 km lungime şi o suprafaţă de aproape 10 km2. Motivele pentru care vii aici sunt clare – apă şi nisip. Lunga plajă principală se află pe coasta de vest şi numele ei, Plaja Albă, nu se contrazice. Nisipul străluceşte, iar plaja este la adăpost de vânt în vârf de sezon.

Este loc de leneveală, cu tot felul de facilităţi la care să apelezi după o partidă de înot. Plaja Bulabog, pe coasta de est, e orientată mai mult spre atletism, cu kiteboarding şi windsurfing în meniu. Sunt multe alte plaje pentru cei care vor să fie altfel.

plaja-boracay

Una dintre nenumăratele plaje frumoase de pe Boracay

Pe insula Boracay sunt două sezoane diferite – Habagat şi Amihan. Ele se asociază cu evoluţia generală a vremii, influenţate de La Nina şi El Nino, şi durata lor depinde de acestea. Habagat (în general cam iunie-septembrie) este fierbinte şi înăbuşitor, cu precipitaţii abundente frecvente şi furtuni tropicale imprevizibile. Amihan (cam octombrie-mai) are puţină ploaie şi temperaturi moderate, iar furtunile sunt rare. Cu siguranţă acesta din urmă poate fi considerat vârful de sezon.

Nu-ţi face iluzii – cu aproape 400 de hoteluri pe plajă şi locuri aferente de mâncat şi de băut, Boracay este clar un paradis turistic. Dar dacă visezi să te izolezi o săptămână pe o insulă pustie în stilul secolului XXI, să ştii că nu găseşti alta mai frumoasă.

POPULAŢIE

12 000 (2000).

CÂND SĂ TE DUCI

În sezonul Amihan (octombrie-mai) – e mai scump, dar merită.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu o cursă internă până la aeroportul Godofredo P. Ramos din Caticlan, apoi de la Caticlan Jetty cu barca până pe plaja Cagban, pe Boracay.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Tradiţionalele curse de bărci cu dragon, la care participă echipe din toată ţara – în fiecare an, în aprilie sau mai.
  • O plimbare de unul singur în jurul insulelor, cu o paraw închiriată (barcă cu două pânze) sau cu o bancă motorizată.
  • Mini-golf – o rundă de plăcere pe terenul cu 18 găuri şi 72 de piste, proiectat de vedeta australiană de golf Graham Marsh.

TREBUIE SĂ ŞTII

Acesta nu e locul ideal în care să cauţi pacea şi liniştea – sunt restaurante, cluburi, baruri şi puburi care uneori stau deschise până dimineaţa.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.