Ko-Chang

Insula Ko Chang

Ko Chang este cea mai mare din arhipelagul de 52 de insule care fac parte din Parcul Naţional Marin Mu Ko Chang. Este a doua insulă ca mărime din Thailanda, după Phuket. Are 30 km lungime şi 14 km lăţime, deci nu e o surpriză că se transformă intr-o destinaţie turistică de primă mărime, care atrage turişti din toată lumea.

Cu vreo douăzeci de ani în urmă, insula nu se afla pe harta turistică, dar acum totul s-a schimbat, iar coasta de vest nu e doar plină de plaje, ci şi de staţiuni şi bungalouri. Există o şosea care merge de-a lungul insulei al cărei interior este muntos şi dens împădurit; cel mai înalt punct, Khao Salak Phet, ajunge la 743 m înălţime.

Poţi aranja drumeţii, pe jos sau călare pe elefant (Ko Chang înseamnă Insula Elefant), sunt cascade unde poţi înota şi un peisaj magnific pe care să-l admiri.

Coasta de est a insulei a scăpat de dezvoltare din cauză că-i lipsesc plajele cu nisip, iar aici viaţa continuă în modul ei tradiţional, cu sate mici de pescari, plantaţii de arbori de cauciuc, palmieri şi livezi. Biroul parcului naţional este la Than Mayom, iar satele Bang Bao şi Salak Phet, pe coasta de sud, sunt locuri destul de liniştite, unde te poţi caza – cel dintâi este şi punct de plecare pentru călătorii spre celelalte insule.

turiste-hat-sai-khao

Turiste pe plaja Hat Sai Khao

Mulţi turişti vin aici pentru scufundări şi snorkeling – partide frumoase, dar nu la fel de spectaculoase ca în alte părţi din Marea Andaman. Dacă vrei o vacanţă la plajă, cu distracţie şi dinamism, nu trebuie să cauţi mai departe de Hat Sai Khao (Plaja cu Nisip Alb). Străjuită de palmieri şi de casuarinacee, este cea mai lungă şi cea mai comercială plajă de pe Ko Chang. Pentru extrema cealaltă, încearcă Hat Sai Yao, departe, în sud.

POPULAŢIE

5 000 (2007).

CÂND SĂ TE DUCI

Noiembrie-mai pentru cea mai bună vreme.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu barca de la Laem Ngop, de obicei prin Trat, care are şi un mic aeroport cu zboruri de la Bangkok şi Ko Samui.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Cascada Klong Nueng.
  • Tucanii, papagalii şi alte păsări din cele 61 de specii rezidente.
  • O vizită pe Ko Kut, Ko Maak şi Ko Wai, insule la care poţi ajunge de pe Ko Chang.
  • O călătorie în Cambodgia, aflată la numai 91 km de Trat.

TREBUIE SĂ ŞTII

Ko Chang a fost scena unei bătălii navale dintre marina regală thailandeză şi francezii Republicii de la Vichy în ianuarie 1941, care s-a soldat cu înfrângerea thailandezilor. Pe Hat Sai Yao (Plaja Lungă) este un monument care comemorează această bătălie; în urma bătăliei, marina thailandeză a rămas prezentă pe Ko Chang.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.