ko-sichang

Insula Ko Sichang

Ko Sichang, o insulă mică şi pietroasă, este situată în nordul Golfului Thailandei. Poate nu e cea mai grozavă dintre insulele thailandeze, dar are două avantaje imense.

Este foarte puţin cunoscută, chiar şi printre thailandezi, şi este cel mai apropiat loc de Bangkok în care poţi ajunge dacă vrei mare şi nisip, dar nu ai decât două zile la dispoziţie.

Din oraşul de coastă Sri Racha faci 45 de minute cu feribotul până în singurul orăşel de pe insulă, dominat de un templu chinezesc supraetajat şi viu colorat, la care se ajunge pe o scară lungă şi abruptă. Cel mai bine se vizitează insula cu o bicicletă cu motor – samlor.

Şoferul acesteia îţi va face turul insulei şi te va aştepta în timp ce vizitezi diverse obiective, ba chiar te va lăsa să stai câteva ore pe una dintre cele mai bune plaje.

Principalul obiectiv turistic este palatul lui Rama al V-lea şi împrejurimile; a fost construit la sfârşitul secolului XIX ca loc de recuperare pentru bolnavii din familia regală. Doar câteva clădiri mai stau în picioare, iar din palat nu au rămas decât fundaţiile – conducătorul şi-a mutat construcţia de tec aurit la Bangkok, unde a devenit palatul Vimanmek, frecvent vizitat.

rama-v-palat

Camera de meditaţie a lui Rama al V-lea

Grădinile sunt fermecătoare: iazuri interconectate sunt umbrite de copaci străvechi de plumeria şi trepte de piatră duc spre terase cu balustrade. În patru conace de lemn, aşezate cu faţa spre mare, sunt diverse exponate şi fotografii vechi.

Sunt multe locuri unde te poţi caza şi o mulţime de ocun în care poţi mânca delicioase fructe de mare. Plaja principală este destul de mică, dar apa e turcoaz, limpede şi fabuloasă pentru înot. Sunt surprinzător de puţini turişti, iar cei mai mulţi vin doar pentru o zi – insula este calmă şi tăcută.

POPULAŢIE

4 500 (2006)

CÂND SĂ TE DUCI

Noiembrie-aprilie (cele mai puţine precipitaţii).

CUM AJUNGI ACOLO

Cu feribotul de la Sri Racha.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Tham Saowapha – o peşteră mare de calcar.
  • Visakha Puja – festival anual din luna mai.
  • Serbarea de ziua regelui Chulalongkom – 20 septembrie.
  • Panorama de pe înălţimea Khao Khat, la apus.
  • Oraşul Sri Racha – pieţe excelente, mâncare delicioasă, un curios, dar simpatic parc de exerciţii.
  • Centrul de meditaţie Wat Tham Yai Prik – o experienţă extraordinară pentru budişti, dar nu numai.

TREBUIE SĂ ŞTII

Ko Sichang şi Sri Racha sunt aproape de un port cu ape adânci; când te afli la bordul feribotului, o să vezi o mulţime de barje aşteptând să-şi descarce marfa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.