Insula Koh Kong

Koh Kong este o destinaţie care produce confuzie – este numele provinciei care cuprinde o parte din Cambodgia continentală şi multe insule din largul ţării, este numele capitalei de provincie, căreia i se mai spune şi Dong Tong sau chiar Krong Koh Kong, dar este şi numele celei mai mari insule cambogiene, după care a fost botezată şi provincia.

La numai 80 km sud de Ko Chang, din Thailanda, această regiune odinioară sălbatică a început să primească o mulţime de vizitatori, acum când graniţa cu Thailanda poate fi trecută liber. Când vii din Thailanda, traversând râul cu barca până în oraşul Koh Kong, ai impresia că deja ai ajuns pe insulă – poate doar podul cel nou să corecteze această percepţie. Insula Koh Kong, la care ajungi după un alt drum cu barca, are 22 km lungime şi 7 km lăţime şi este încă nedezvoltată.

Nu e o surpriză că guvernul cambodgian intenţionează s-o transforme în staţiune turistică internaţională, dar în prezent este un paradis liniştit cu plaje pustii, cocotieri, dealuri împădurite şi cascade ale căror ape se prăvălesc de la înălţimi cuprinse între 6 şi 25 m. Delfinii vizitează cu regularitate cele şase plaje ale ei, dimineaţa şi după-amiaza. Dacă vii pregătit, poţi să-ţi instalezi şi cortul; în curând aici vor fi bungalouri şi facilităţi elementare care să-ţi facă viaţa mai uşoară.

cascada-rau-tai-tai

Cascadă pe râul Tai Tai

Aranjează-ţi o excursie pe insulă din oraşul Koh Kong, de unde probabil vei porni. Este un oraş destul de mare, cu 22 000 de locuitori – sunt o mulţime de locuri de cazare, iar împrejurimile sunt frumoase.

Moneda de schimb este aici yahtul thailandez, iar oamenii beau mai degrabă bere thailandeză decât cambodgiană. Încearcă să rămâi şi aici câteva zile – vei putea să spui că ai văzut insula Koh Kong în toată splendoarea ei naturală.

POPULAŢIE

Încă nu există populaţie permanentă.

CÂND SĂ TE DUCI

Noiembrie-aprilie, când plouă mai puţin.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu maşina de la Phnom Penh, Sihanoukville; din Thailanda până în oraşul Koh Kong, apoi cu barca până la insulă.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • O plimbare cu barca în jurul celorlalte insule.
  • O plimbare cu barca pe râul Ta Tai. Încearcă să zăreşti vreun dugong – odată erau destui pe lângă Prek Ksach.

TREBUIE SĂ ŞTII

Sunt mai multe insule în apropierea oraşului; pe insula vecină, Koh Kapi, unde poţi campa, sunt câteva plaje foarte bune.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.