Insula Koh Russey

În Golful Thailandei, la sud de Sihanoukville, se află un grup de insule numit Ream. Cele mai multe abia dacă sunt locuite – o familie-două de pescari care trăiesc într-o sărăcie pitorească, în colibe şubrede, arse de soare, construite pe piloni deasupra apei.

Genul acesta de insule tropicale au făcut din Thailanda un jucător important în industria turistică. Koh Russey, Insula Bambusului, este o excepţie – până acum câţiva ani, aici era o bază navală micuţă, dar acum a fost deschisă şi au apărut locuri de cazare.

Turismul este încă la început, dar pentru unii tocmai acesta este momentul potrivit în care s-o vizitezi – ideea de izolare, cele câteva bungalouri fermecătoare de pe plajă, cu mici restaurante sau baruri în care poţi să bei un suc de trestie de zahăr şi să mănânci peşte fript delicios. Nu ai prea multe de făcut aici, doar să te relaxezi şi să te simţi bine.

vila-alila-koh-russey

Vila Alila – Koh Russey

Insula este înconjurată de plaje bejulii de nisip, bătute de valurile calme ale mării albastre, flancate de palmieri înalţi, uşor îndoiţi şi, mai ales, lipsită de oameni. Poţi să te plimbi, să aduni scoici, să te uiţi după delfini sau vulturi de mare. Poţi să faci şi snorkeling într-un golf ascuns, dar numai dacă ţi-ai adus cu tine echipamentul – aici nu ai de unde să închiriezi.

Cărări înguste şi umbrite şerpuiesc prin junglă şi te duc la alte plaje pustii de pe celălalt ţărm. Hibiscus, bougainvillea şi bambus sunt din abundenţă. Ia o barcă şi vizitează insulele din apropiere. Seara, dacă stai lângă un foc, pe plajă, ascultând cicadele şi valurile, ţi se va părea că e raiul pe pământ.

POPULAŢIE

50 (estimare).

CÂND SĂ TE DUCI

Oricând, dar în perioada noiembrie-februarie e mai greu de navigat.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu barca de la Sihanoukville sau din Parcul Naţional Ream.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Tunurile ruseşti, care sunt şi acum pe Koh Russey.
  • Parcul Naţional Ream, pe continent.
  • Oraşul Sihanoukville.

TREBUIE SĂ ŞTII

Ia-ţi la tine de toate – spray împotriva ţânţarilor, cremă de protecţie solară etc; de aici nu vei putea să cumperi nimic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.