nusa-lembongan

Insula Nusa Lembongan

Chiar în largul coastei de sud-est a insulei Bali, în strâmtoarea Lombok, se află Nusa Lembongan, Nusa Penida şi micuţa Nusa Ceningan. Dintre toate, Nusa Lembongan este aleasă de obicei de turişti. Are numai 4 km lungime şi 2 km lăţime, aşa că e foarte simplu să o explorezi pe jos sau cu bicicleta. E o insulă plină de farmec, relaxată şi liniştită – ideală pentru câteva zile de odihnă.

Nu sunt maşini, doar câteva motociclete; localnicii îşi câştigă existenţa din pescuit şi cultivarea de alge sau din activităţi derivate din turism.

Înconjurată de plaje albe de nisip, Lembongan atrage de ani de zile turişti cu ruscacul în spate. Azi însă, insula a fost „descoperită” şi încep să apară aici tot mai multe facilităţi moderne. Sunt două sate pe insulă, câteva golfuleţe frumoase şi multe plaje. În partea de nord, apele sunt bune pentru surfing, dar şi pasionaţii de snorkeling se pot bucura de o mulţime de recife de coral sănătos.

pura-dalem-penetaran-ped

Templul Pura Dalem Penetaran Ped

Pe partea de sud-est, la capătul unui pod suspendat îngust, se află insula Nusa Ceningan. Este o mică insulă deluroasă, fără şosele, numai cărări şi peisaje frumoase. Aici e un singur sat, dar sunt o mulţime de ferme de alge – e interesant să le vizitezi la reflux.

Nusa Penida este o insulă de calcar, aridă, de o frumuseţe aspră, cu interior deluros. Este mult mai puţin vizitată, poate şi din cauza credinţei balinezilor că este blestemată. În sud, faleze abrupte de calcar pătrund direct în mare, iar în nord sunt plaje cu nisip.

Cele mai importante puncte de atracţie ale acestor insule sunt locurile de scufundare – sunt o mulţime de operatori care s-au instalat în zonă şi care oferă toată gama de scufundări, de la cele uşoare, în ape mici, la cele complicate, în zone pline de curenţi. În timpul scufundărilor vei vedea, probabil, animale marine mari, rechini, ţestoase şi, câteodată, peşti-lună.

POPULAŢIE

55 000 (2006).

CÂND SĂ TE DUCI

Oricând, dar perioada mai-septembrie este cea mai uscată.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu barca din Bali.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Peşterile Goa Karangsari, pe Nusa Penida.
  • Cascada de la Batukandik, Nusa Penida.
  • Fiorosul templu Pura Dalem Penetaran Ped, Nusa Penida.
  • Golful Ciupercă, Nusa Lembongan.
  • Locurile de scufundare Blue Corner, Jackfish Point şi Ceningan Point, în apele din jurul insulelor Lembongan şi Ceningan.Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.