Insula Samal

Insula este acum cunoscută sub numele Island Garden City of Samal (sau IGaCOS) şi oficial este un oraş mic. Nu te lăsa păcălit – este o încântătoare destinaţie de vacanţă pentru cei care iubesc marea albastră şi plajele albe, deşi este situată în golful Davao, la câţiva paşi de oraşul cu acelaşi nume.

Pe cei 300 km2 ai insulei sunt înghesuite o mulţime de hoteluri, dar eco-turismul este luat în serios de filipinezi şi s-au depus eforturi considerabile ca aceste facilităţi să nu distrugă personalitatea insulei. Pentru cei care vor să fugă de toate există o mulţime de trasee de drumeţie, pe jos sau cu bicicleta, prin interiorul ei împădurit, dar trebuie să fii în formă pentru că multe dintre ele sunt cam abrupte.

Una dintre cele mai importante atracţii de pe insulă este minunata diversitate de habitate şi animale marine. Sunt aici o mulţime de peştişori coloraţi, ocazional vezi delfini, rechini şi ţestoase, o mare varietate de corali, peşteri subacvatice şi impresionante formaţiuni stâncoase.

insula-samal-paradise-island

Staţiunea Paradise island

Lumea minunilor subacvatice îi atrage pe amatorii de snorkeling şi scufundări – începătorii pot lua lecţii de scufundare pe loc, dar trebuie să fii prudent deoarece curenţii pot fi periculoşi. Alte activităţi populare sunt plimbările cu barca sau cu skijetul (mai intruziv).

Filipinele oferă mai mult decât poate vedea cineva în două vieţi, dar staţiunile de pe insula Samal sunt reprezentative pentru dezvoltările turistice de impact minim care s-au făcut pe multe dintre insulele ţării. Dacă pentru tine asta înseamnă paradisul, atunci Samal ţi se va părea insula perfectă!

POPULAŢIE

83 000 (2000).

CÂND SĂ TE DUCI

Perioada ideală este noiembrie-mai, în special pentru cei care vor să facă scufundări.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu feribotul sau cu şalupa, din oricare punct de pe ţărmul golfului sau de pe cheiul Santa Ana din Davao.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Staţiunea Paradise island, cu palmieri, mangrove şi o mică grădină zoologică unde vezi păsări de pe insulă, ţestoase, şerpi, maimuţe şi căprioare.
  • Cascada Hagimit – o serie de căderi scunde de apă, cu bazine superbe în mijlocul pădurii, în apropiere de Penaplata.
  • Vizitarea plajelor de pe insulă, în cadrul unui tur făcut cu barca gonflabilă, care durează cam patru ore (în funcţie de numărul opririlor).
  • Insula Pierdută – o fâşie de pământ acoperită de mangrove, care în timpul fluxului este acoperită complet de ape.
  • Sanctuarele marine Pindawon şi Aundanao, pe coasta de est, unde ai toate şansele să vezi ţestoase.

TREBUIE SĂ ŞTII

Renumita peşteră cu lilieci de pe Samal adăposteşte cea mai mare colonie de lilieci fructivori ai lui Geoffroy din lume (pe toţi cei 1 800 000).


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.