insula-perhentian

Insulele Perhentian

Acest mic grup aflat la numai 20 km de nord-estul peninsulei Malacca este compus din două insule locuite, Perhentian Besar şi Perhentian Kecil (marea şi mica Perhentian), separate de un canal cu ape repezi, şi câteva insule nelocuite. Numele lor în limba malaeză înseamnă „punct de oprire”, iar pe hărţile britanice figurează ca „Insulele Staţie”. Locuite în trecut doar de câţiva pescari, azi turismul este principalul punct de susţinere.

Autorităţile locale sunt decise să păstreze frumuseţea naturală a zonei – coralii din jurul lor sunt printre cei mai buni de pe coasta de est, iar plajele cu nisip fin şi apele de cristal reprezintă un important punct de atracţie. S-au impus reguli stricte, iar intrarea în parcul marin se face pe baza unei taxe.

Cele trei plaje principale de pe coasta de vest a insulei Perhentian Besar sunt despărţite de zone stâncoase. Perhentian Kecil îşi pierde rapid imaginea de insulă pentru turişti cu rucsacul în spate, după ce au apărut staţiuni elegante la Long Beach şi Coral Bay.

pulauin-perhentian

Frumoasa plajă de nisip de la Pulauin

În afară de satul Pasir Hantu (Nisipul Fantomelor), de pe Kecil, unde există servicii medicale şi poliţie, singurele aşezări de pe insulă sunt staţiuni. Nu există reţele de electricitate sau de telefonie, iar apa provine din fântâni. Hainele indecente şi consumul de alcool nu sunt încurajate şi singurele mijloace de transport, în afară de propriile picioare, sunt bărcile.

Interiorul insulelor se ridică la maximum 100 m deasupra nivelului mării şi este acoperit de junglă deasă, fără şosele şi fără multe drumuri. Dar turiştii hotărâţi pot vedea vulpi zburătoare, macaci şi varani.

POPULAŢIE

Aproximativ 2000

CÂND SĂ TE DUCI

Din martie până la mijlocul lui noiembrie.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu şalupa din cele două sate pescăreşti aflate în nordul coastei Terrenggam (la aeroportul Air-Kota Bharu există un ghişeu de unde îţi poţi cumpăra bilet pentru şalupă şi un taxi până în aceste sate).

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Băi de soare, snorkeling, scufundări şi plimbări cu barca pe mare.
  • Observarea rechinilor şi a ţestoaselor care cuibăresc pe ambele insule.
  • Plimbări prin junglă.

TREBUIE SĂ ŞTII

Locurile de cazare sunt limitate, aşa că e absolut necesar să faci rezervare din timp.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.