alaminos-o-suta-de-insule

Parcul Naţional Alaminos O Sută de Insule

De fapt, ar fi trebuit să se numească 123 de insule (în timpul fluxului) şi 124 de insule (în timpul refluxului), dar cine mai stă să numere?

Cu o suprafaţă totală de uscat de numai 18,5 km2, majoritatea insulelor nu sunt decât nişte aflorimente stâncoase, unele chiar minuscule, acoperite de vegetaţie bogată, dar cu o mulţime de golfuri ascunse şi plaje de nisip. Sunt risipite ca nişte mărgele în apele azurii din golful Lingayen, la nord de Lazon. Parcul naţional se află în prezent sub jurisdicţia oraşului Alaminos, la şase ore de Manila, cu autobuzul.

În general, turiştii care vizitează parcul se cazează în Alaminos şi pleacă de la cheiul Lucap, din apropiere, în diverse variante de excursii – închiriază o barcă sau se înscriu într-un tur al insulelor. Circuitul include de obicei patru insule importante, Quezon, Insula Guvernatorului, Insula Copiilor plus altă insulă, şi astfel de excursii sunt uşor de aranjat.

parcul-national-alaminos

Peste 100 de insule sunt risipite ca nişte mărgele în Parcul Naţional Alaminos

Pentru cei care vor să se bucure de viaţa simplă, pe trei dintre insulele importante există posibilitatea de a te caza în colibe, cabane sau adăposturi (fără electricitate, doar toalete publice) sau la cort (corturile pot fi închiriate pe insulă). Sunt singurele insule cu facilităţi turistice, deşi autorităţile – care sunt, totuşi, hotărâte să protejeze ecosistemul fragil al parcului – nu impun restricţii de acces pentru celelalte.

Poţi să faci zboruri cu parapanta, snorkeling şi plimbări cu caiacul, dar majoritatea turiştilor preferă să viziteze insulele sau să facă turul acestora cu barca, pentru că aşa pot admira frumuseţea naturală pe care o etalează aceste insule pure…  pe care nu există nici măcar un hotel. Parcul este dovada vie că locurile pure, neatinse, valorează în cele din urmă mai mult decât urbanizările de prost gust care ajung să distrugă locul ce i-a atras iniţial pe vizitatori.

POPULAŢIE

Nelocuite.

CÂND SĂ TE DUCI

Oricând, deşi în sezonul umed (iunie-octombrie) pot fi precipitaţii importante şi frig. Aprilie şi mai sunt cele mai aglomerate; tot atunci e vremea cea mai bună.

CUM AJUNGI ACOLO

La Alaminos se ajunge cu autobuzul de la Manila, Bagulo, Dagupan, Subic, Tarlac sau Zambales.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Snorkeling – să vezi scoici uriaşe şi grădina de corali de la Quezon.
  • Insula Scoicilor – pentru uimitoarele ei… scoici, mai ales după sezonul ploios.
  • O peşteră superbă pe Milagrosa -una dintre cele mai frumoase dintre numeroasele peşteri din parc.

TREBUIE SĂ ŞTII

Să ai la tine cash – majoritatea prestatorilor de servicii (de exemplu, cei care închiriază bărci) nu acceptă plata cu cardul.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.