Insula Anegada

Situată într-un colţ îndepărtat al Caraibelor, la est de Puerto Rico, Anegada este a doua insulă ca mărime din Insulele Virgine Britanice (BVI). Având o populaţie de numai 200 de persoane, tocmai izolarea ei este principala atracţie.

Mulţi turişti vin pe Anegada să hoinărească şi să se relaxeze pe plajele cu nisip alb, frumoase, dar relativ pustii. Apele calde şi limpezi din jurul insulei găzduiesc o mulţime de peşti cu solzi de argint şi de aceea Anegada este un punct de atracţie pentru pasionaţii de pescuit.

De fapt, viaţa marină este atât de bogată, încât pescarii de aici asigură aproape tot peştele proaspăt şi homarii pentru BVI.

Anegada este cunoscută şi pentru iazurile sărate mari care acoperă capătul vestic al insulei sau mai exact pentru creaturile care trăiesc aici. Prin 1830, mii de flamingi roz populau aceste iazuri, dar după decenii în care au fost vânaţi pentru fulgi şi carne, nu mai existau deloc în anii 1950.

anegada-port

Linia de coastă a portului Anegada

Acum au fost din nou introduşi şi flamingii sunt iar o atracţie pentru turişti. Oamenii de ştiinţă încearcă să reducă impactul pe care turismul îl are asupra păsărilor.

Anegada este singura insulă din lanţ formată din coral şi calcar, nu din roci vulcanice. Dacă celelalte au munţi cu versanţi abrupţi, Anegada este plată, ridicându-se la numai 8,5 m deasupra nivelului mării. Numele ei s-ar traduce „pământul înecat”. Din capătul sud-estic al insulei porneşte Horseshoe Reef, lung de 29 km, cea mai mare barieră de corali din Caraibe şi a treia din lume.

Mulţi turişti închiriază şalupe când vizitează Insulele Virgine Britanice, dar anumite agenţii de închiriere interzic drumurile către Anegada din cauza pericolului de naufragiere cauzat de recifele înalte-Multe nave s-au împotmolit aici. În recif se găsesc multe epave, aşa că locul este ideal pentru scufundări.

POPULAŢIE

200 (2001).

CÂND SĂ TE DUCI

Decembrie-august.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu avionul până la micul aeroport Auguste George, cu feribotul sau cu o barcă închiriată.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Relaxare pe o plajă curată cu nisip alb.
  • Pescuit la muscă – o mulţime de peşti cu solzi de argint (Albula vulpes) se găsesc aici.
  • Flamingii – sunt în prezent reintroduşi pe iazurile sărate din capătul vestic al insulei.
  • Scufundări – numeroasele epave din recif fac din acest loc un punct ideal de diving.

TREBUIE SĂ ŞTII

Dacă ai de gând să pescuieşti, trebuie mal întâi să obţii un permis de pescuit recreaţional.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.