insula-anguilla

Insula Anguilla

Din 1600 şi până acum, Anguilla a fost mai mult – mai puţin ocolită de diverşi dezvoltatori. Cu 28 km lungime şi 6 km lăţime în punctul cel mai lat, a fost prea aridă pentru mari plantaţii, şi primele eforturi de a exporta bumbac, sare sau tutun au fost abandonate pe la 1800, odată cu abolirea sclaviei.

Nici măcar explozia turismului din Caraibe nu a avut prea mare impact – când insula s-a trezit în sfârşit la viaţă a putut să înveţe din greşelile făcute în strategiile de dezvoltare a celorlaltor insule.

Şi-a păstrat atmosfera retrasă şi farmecul somnoros, lăsând caprele să hălăduiască liber prin traficul restricţionat. Cele 33 de plaje cu nisip alb pe care le are au fost scutite de panglici de hoteluri şi facilităţi construite pentru turismul de masă.

insula-anguilla-palmieri

Palmieri în bătaia vântului pe una dintre frumoasele plaje ale insulei Anguilla.

În loc de asta, Anguilla îşi construieşte reputaţia de staţiune de şase stele, având câteva hoteluri de lux concepute astfel încât să modifice cât mai puţin mediul înconjurător.

Ea oferă vizitatorilor acea lume de vis a Caraibelor, cu ape limpezi de cristal şi orizonturi care se pierd în fantastice nuanţe de albastru – dar şi confortul secolului XXI, răsfăţ, mâncare delicioasă şi instalaţii electronice de ultimă generaţie, care fac de ruşine alte staţiuni.

Anguilla pare să fi învăţat că adevărata sofisticare înseamnă să ascunzi consumismul obişnuit în spatele autenticităţii ecologice.

Acolo te duci să stai la soare în condiţii perfecte, să înoţi, să faci snorkeling sau scufundări, să te plimbi sau să călăreşti. Scapi de restul lumii. Anguilla e o insulă pentru purişti, unde vântul îţi aduce miros de apă, de sare, de coral şi de arbuşti aromatici care se găsesc peste tot. Vizitatorii sunt încurajaţi să se piardă în natură.

POPULAŢIE

15 000(2016).

CÂND SĂ TE DUCI

De la mijlocul lui decembrie până la mijlocul lui aprilie. (De Crăciun şi Anul Nou, preţurile se pot dubla!)

CUM AJUNGI ACOLO

Cu avionul până la Puerto Rico, Sint Maarten sau Antigua, apoi cu barca până la Blowing Point, după care cu feribotul până la Tbe valley, capitala insulei

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Magnificele faleze şi panorama insulelor de pe plaja Crocus Bay – aici poţi înota printre peşti din recif şi corali până la secretul ascuns al insulei Anguilla, Little Bay.
  • Shoal Bay East, în topul celor mai bune plaje din Caraibe. Aici, la o distanţă mică de ţărm, poţi vedea un recif viu, în culori magice, aflat în mişcare.
  • „Sculpturile” din piatră de pe plajă la Rendezvous Bay, create de vânt şi maree, înoată cu ţestoase, caută homari spinoşi printre recifele spectaculoase aflate lângă insuliţe precum Dog, Seal, Scrub sau Prickly Pear.
  • Joacă domino la barul din sat.

TREBUIE SĂ ŞTII

Anguilla este singura insulă din Caraibe care s-a aflat sub stăpânire britanică şi care nu consideră cricketul sport naţional. Pentru ea, sportul naţional este „întrecerea cu bărci”.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.