În estul Caraibelor, la nord de Artguilla, Barbuda face parte din insulele Leeward. Pe o parte a insulei, Oceanul Atlantic izbeşte plajele sălbatice, acoperindu-le cu bucăţele de lemn şi de scoici, iar pe cealaltă parte Marea Caraibilor creează întinderi nesfârşite de perfecte plaje cu nisip alb şi roz.
Insula este mult mai slab dezvoltată decât multe dintre vecinele ei, oferindu-ţi un loc ideal de hoinăreală. Printre activităţile populare se numără înotul şi snorkelingul, pentru că apele limpezi sunt pline de ţestoase şi peşti tropicali, dar şi de câteva epave interesante în apele turcoaz.
Cu numai 24 km lungime şi 13 km lăţime, Barbuda este în linii mari plată şi pietroasă. Cea mai mare parte a suprafeţei sale este acoperită de arbuşti printre care hălăduiesc cerbi şi mistreţi, ţestoase de uscat sau bibilici şi, ocazional, pisica sălbatică.
Insula este celebră pentru colonia de peste 5 000 de fregate care se adună în laguna din nord-vestul ei, în rezervaţia de păsări.

O plajă perfectă, tipică pentru Barbuda
Sunt o mulţime de peşteri. Una dintre ele, Indian Cave, conţine petroglife amerindiene săpate în pereţi. În altele ai posibilitatea să urci până în vârful Highlands, de unde poţi vedea zeci de kilometri în jur. Altele coboară în subteran şi nu pot fi explorate decât de speologi cu experienţă.
Populaţia ciboney a fost prima care a locuit pe insulă, pe la 2400 î.Hr., dar în 1493, când Columb a ajuns pe Barbuda, i-a găsit pe indienii arawak şi carib. Primele aşezări întemeiate de spanioli şi francezi au fost urmate de cele întemeiate de englezi, care în 1666 au format aici o colonie.
În 1685, insula a fost concesionată de fraţii Christopher şi John Codrington care produceau aici zahăr şi totodată duceau de aici sclavi pe Antigua, la celelalte plantaţii.
Influenţa familiei Codrington încă se vede în numele străzilor şi în stilul arhitectural al clădirilor rămase. În cel mai înalt punct al insulei se găsesc ruinele casei Highland a familiei Codrington, iar pe coasta de sud vei găsi imensul turn Martello, un fort construit pentru apărarea insulei, dar şi punct de observare de unde se putea zări unde naufragiază corăbii cu încărcături preţioase.
POPULAŢIE
1 638 (2011)
CÂND SĂ TE DUCI
Noiembrie-aprilie.
CUM AJUNGI ACOLO
Cu avionul sau cu feribotul din Antigua.
PUNCTE DE ATRACŢIE
- Plimbări pe plajele Atlanticului.
- Snorkeling în apele mici, unde sunt epave şi recife.
- Indian Cave – să vezi petroglife indiene.
- Rezervaţia fregatelor de la Codrington Lagoon – unul dintre locurile ideale unde poţi admira aceste păsări.
TREBUIE SĂ ŞTII
Rezervă-ţi cazare cu mult timp înainte, pentru că pe insulă sunt puţine hoteluri stilate.
Booking.com