santa-lucia-insula

Insula Santa Lucia

Fiecare bucăţică din Santa Lucia spune o poveste. Fermecătorul golf Marigot din Castries este locul unde un amiral britanic i-a prins în ambuscadă pe francezi după ce şi-a camuflat flota cu frunze de palmier.

Insula Pigeon, cu cele 16 hectare ale ei, este rezervaţie naturală, conectată prinţr-o şosea de coasta de vest a insulei Santa Lucia; este străbătută de drumuri care te duc spre locuri unde vezi artefacte caraibiene vechi de l 000 de ani, vestigii din secolul XVIII, precum fortul Rodney, şi un muzeu care celebrează victoria obţinută de amiralul Rodney în bătălia de la Saintes. Întâmplător, aici se ţine şi festivalul anual de jazz din Santa Lucia.

Una dintre cele mai superbe insule din Caraibe, Santa Lucia este un amestec de influenţe franceze şi britanice, subsumate complet unei culturi vest-indiene diferite de cea a restului insulelor.

gradinile-latille

Peisaj splendid oferit de grădinile Latille

Este o ţară activă, în care turismul este doar una dintre industrii – deşi localnicii îţi vor primi cu plăcere dolarii (desigur!), totuşi ei te vor întâmpina ca pe un părtaş la mediul lor de viaţă.

Din fericire pentru Santa Lucia, epoca marilor staţiuni se încheie. Insula a început să se reformeze şi a adoptat o politică de protejare a spectaculoaselor ei recife, a reliefului şi a ecologiei fără egal.

Coloanele Munţilor Pitons, în sud, sunt cele mai faimoase conuri vulcanice; pe cele 7 689 de hectare ale National Rain Forest vei vedea văi adânci cu ferigi gigant, bromelii, pasărea-paradisului şi o mulţime de orhidee de toate culorile, lacuri şi cascade peste care zboară papagali iuţi, granguri, pasărea căutătoare numită în creolă goj blau, piţigoi; Mankote Mangrove, mlaştina Bois d’Orange şi iazul Boriel sunt cele mai bune locuri din care poţi să observi aceste păsări, iar din martie până în iulie poţi admira stelele pe plaja de la Grand Anse, în nord, când ţestoasele marine ies din apă.

Cu această splendoare naturală, istoria plină de relicve, satele fermecătoare (şi primitoare), cu graţioasele pieţe urbane, Santa Lucia este inepuizabilă şi plină de surprize.

POPULAŢIE

184 999 (2015)

CÂND SĂ TE DUCI

Oricând. Topografia insulei face să ai tot timpul anului ceva de văzut.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu avionul până la aeroportul internaţional din Vieux Fort sau avionul local/interinsular de la Castries.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Jump-up (dans pe stradă) – soca şi reggae în fiecare noapte de vineri în satul de pescari Gros Islet.
  • Zidurile colorate şi mulurile decorative din piaţa oraşului Soufriere, cel mai vechi din Santa Lucia, întemeiat de francezi în 1746.
  • Morne Fortune (Muntele Norocului), la Castries, fortăreaţă construită de francezi în secolul XVII, terminată de britanici în 1796, punct strategic esenţial în războaiele colonial.
  • Un duş sub cascadele Diamond, unde Ludovic al XVI-lea a construit băi pentru soldaţii de pe insulă.
  • plimbare prin grădinile Latille – o ascunsă comoară de fructe, flori, copaci tropicali şi cascade. Bucură-te de culorile pline ale zilei care trece spre asfinţit şi revino la lumina lunii.

TREBUIE SĂ ŞTII

Santa Lucia primeşte o mulţime de vizitatori, dar vei găsi întotdeauna un golf nisipos sau un sătuc în care poţi lăsa în urmă mulţimea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.