virgin-gorda

Insula Virgin Gorda

Insulele Virgine Britanice sunt întruchiparea perfecţiunii plajelor de insulă tropicală şi cea mai vizitată regiune din Caraibe. Virgin Gorda îmbină toate trăsăturile acestor insule, cu o diversitate uimitoare pe numai 21 km2.

Păduri fascinante de mahon încoronează vârful vulcanic Gorda, centrul insulei şi punctul său cel mai înalt. Peak este unul dintre numeroasele parcuri naţionale de pe insulă şi din insuliţele învecinate Fallen Jerusalem, Prickly Pear şi Saba Rock, care sunt sanctuare pentru specii pe cale de dispariţie, precum păsările faeton, dar şi pentru corbi de mare, chire arctice şi imperiale sau pelicani.

În capătul sudic al insulei Gorda se află The Baths, minunea naturală emblematică pentru BVI: blocuri uriaşe de granit îngrămădite pe o plajă curbată, unele formând bazine naturale la care îţi trebuie o scară să poţi ajunge.

S-au aranjat în aşa fel încât formează golfuleţe ascunse, unde nu poţi intra decât în patru labe, şi o serie de „peşteri” şi încăperi la care te uiţi mut de uimire, pentru că fâşii de raze din soarele tropical pătrund prin apa adâncă până la brâu şi desenează cele mai romantice tablouri din Indiile de Vest.

virgin-gorda-port

Frumosul port al insulei Virgin Gorda

Foarte mulţi vizitatori vin pe Gorda numai pentru The Baths: du-te ori mai devreme, ori mai târziu faţă de orele la care vasele de croazieră îşi debarcă clientela acolo.

Puţine insule au atâtea hoteluri retrase şi luxoase ca Virgin Gorda, iar datorită nivelului înalt de protecţie de care se bucură parcurile şi rezervaţiile marine, insula nu are nici măcar o infrastructură completă de drumuri, aşa că la anumite plaje sau golfuri nu ai cum să ajungi decât cu barca.

Întotdeauna vei găsi un loc idilic şi pustiu – dar cu bar la câteva minute distanţă. Zona din jurul canalului North este excelentă dacă vrei să te pierzi în bancuri rapide de peşti sau printre stoluri de păsări colorate.

POPULAŢIE

3 930 (2010).

CÂND SĂ TE DUCI

De la mijlocul lui decembrie până la mijlocul lui aprilie.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu avionul de la Antigua, via Tortola, de la San Juan (Puerto Rico), St. Thomas sau St. Croix (Insulele Virgine Americane).

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Sanctuarul animalelor sălbatice de pe ruinele spaniole de secol XVII din Little Fort National Park.
  • Scufundări în cel mai lăudat loc din BVl – epava Rhone, vaporul cu aburi lung de 94 m al poştei regale britanice, scufundat aici în 1867 de un uragan – între Salt island şi Dead Man’s Chest Island.
  • Superbele plaje din Prickly Pear National Park, North Sound.
  • Drumeţii pe cărările mai sălbatice de pe Gorda, cum sunt cele din Parcul Naţional Copper Mine, construite de minerii proveniţi din Cornwell, în anii 1838-1867.
  • Snorkeling sau scufundări printre spectaculoşii corali din apropierea insulei Dog.

TREBUIE SĂ ŞTII

Este interzisă ancorarea ambarcaţiunilor aproape peste tot – foloseşte bărcile gonflabile şi ski-jet-urile autorizate.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.