north-bimini

Insulele North Bimini & Bimini Cays

Bimini Cays, la 75 km nord de Miami şi Florida, marchează punctul cel mai înalt al unei creste submarine care iese din apele turcoaz ale insulei North Bimini şi se întinde pe toată lungimea acesteia, paralel cu Curentul Golfului.

Aici, în perfectă antiteză cu văile nisipoase ale golfului unde locuieşte cam toată populaţia, există numai o îngustă falie de coastă, după care fundul oceanului se prăbuşeşte brusc în adânc.

Este capitala pescuitului din Bahamas, locul unde s-au înregistrat capturi record la marlin, peşte-velier, ton gigant, peşte-spadă, pălămidă cu spini şi peşte cu solzi de argint.

alice-town

Alice Town

Marea varietate de peşte aduce scufundători şi pescari din toată lumea la Alice Town, centrul comercial al insulei North Bimini şi al celorlalte insule. Oraşul este tăiat în două de King’s Highway, şoseaua principală, de-a lungul căreia sunt aliniate clădiri guvernamentale, hoteluri, restaurante, băruleţe, magazine, saloane de tatuaj, piaţa Straw, staţiuni şi porturi.

Această concentraţie de dotări lasă goală cea mai frumoasă plajă: Queen’s Highway, în partea de vest a insulei, trece pe lângă nisipurile nesfârşite ale plajelor Radio, Blister şi Spook Hill.

Scufundătorii se duc în locurile unde se găsesc din abundenţă peşti coloraţi, la Rainbow Reef sau la epava scufundată la 28 m adâncime în apele limpezi precum cristalul; apele puţin adânci şi izolate din golful North Bimini oferă rara oportunitate de a explora viaţa marină extraordinar de prolifică.

Bimini şi-a câştigat reputaţia de paradis al pescarilor şi aventurierilor de la celebrul scriitor american Hrnest Hemingway. Combinaţia de bogată vegetaţie de mangrove şi spumele albe ale valurilor de ocean s-au dovedit o tentaţie irezistibilă – ele au inspirat atât Bătrânul şi murea, cât şi Insule în derivă.

POPULAŢIE

1 988 (2010)

CÂND SĂ TE DUCI

Oricând. Concursurile de pescuit se ţin din martie până în septembrie.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu o cursă de avion până în South Bimini, din Nassau sau Florida; cu vaporul săptămânal de poştă până la Alice Town (nord) sau Cat Cay (sud), de la Nassau.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Pescuitul subacvatic din apele unde cresc mangrove în South Bimini.
  • Cântarele de pe doc unde marile capturi de peşte se cântăresc public.
  • Scufundări şi snorkeling la Little Caverns.
  • Barul istoric poreclit „ascunzătoarea lui Hemingway”.
  • Bimini Museum, în Alice Town, în care găseşti mărturii ale celebrităţii oraşului ca depozit de alcool pentru băutorii de rom, pe vremea Prohibiţiei.

TREBUIE SĂ ŞTII

Vizitatorii pot închiria numai mopede, biciclete sau maşinuţe de golf şi trebuie să conduci pe stânga, fiindcă aici se aplică regulile britanice.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.