Insula Donauinsel

Donauinsel, în zona metropolitană a oraşului Viena, este o insulă artificială care separă Dunărea Veche de Dunărea Nouă. Se întinde pe 21 km de-a lungul fluviului, dar are o lăţime maximă de numai 210 m. Azi este folosită ca zonă recreaţională, dar rostul ei se găseşte în sofisticatul plan de prevenire a inundaţiilor.

Volumul mare de apă al Dunării a provocat mereu inundaţii serioase, astfel încât, în perioada 1870-1875, s-a pus la punct un plan de construire a unei zone de inundaţie controlată. Un secol mai târziu, planul a fost refăcut, şi aşa a fost săpată o nouă albie de râu; planul includea şi construirea unui loc de distracţii din pământul care va fi excavat pentru „Noua“ Dunăre.

Acest proiect ambiţios a fost pus în practică, din 1972 până în 1988, iar azi locuitorii oraşului pot sta la soare şi se pot îmbăia pe propriile plaje -care au inclusiv zone de nudism în capetele de nord şi de sud.

donauinselfest

Mulţimea prezentă la Donauinselfest

Ai posibilitatea să desfăşori aici mai multe activităţi sportive, precum ciclism, plimbări cu barca sau pe role, dar şi să te distrezi în nenumărate baruri, restaurante sau cluburi de noapte. În plus, Donauinsel are şi o importanţă ecologică. Extremităţile sudice şi nordice sunt aproape sălbatice, iar pe micile zone de şes umed şi în pădurile de plop trăiesc diverse plante, mamifere şi păsări – chiar în inima oraşului.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu metroul; cu autobuzul de noapte, în weekend.

CÂND SĂ TE DUCI

Oricând.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Copa Kagrana – vienezilor li s-a părut aşa de exotică plaja aflată vizavi de cartierul Kagrana, încât au botezat-o cu numele plajei braziliene.
  • Donauinselfest – petrecerea anuală din luna iunie, cea mai mare de acest gen din Europa, la care participă aproape 3 milioane de oameni.

TREBUIE SĂ ŞTII

Pe Donauinsel se află cel mai lung tobogan acvatic din lume.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.