insula-mainau

Insula Mainau

Apele de smarald şi vârfurile munţilor alcătuiesc un fundal pitoresc pentru această superbă „insulă a florilor, cu o suprafaţă de 45 ha, una dintre cele trei insule de pe lacul Bodensee (Konstanz), diferite, dar la fel de interesante. Lacul, al treilea ca mărime din Europa Centrală, se află pe Rin, între Germania, Elveţia şi Austria.

Toţi vizitatorii insulei Mainau descoperă că aşteptările lor au fost întrecute atunci când se trezesc într-unul dintre cele mai frumoase parcuri din Europa, în mijlocul căruia se află un castel baroc de poveste. Grădinile insulei par o incredibilă junglă cu vegetaţie exotică, citrice şi orhidee, care se pot dezvolta aici datorită microclimatului blând asigurat de lac.

Copleşitoarea diversitate a speciilor, a culorilor şi a parfumurilor îţi aduce o incredibilă experienţă senzorială – poţi să te relaxezi sub un palmier sau un sequoia, să explorezi cărări şerpuitoare, să simţi mirosul florilor de portocal, amestecat cu alte arome mai puţin cunoscute, şi să-ţi bucuri ochii în faţa caleidoscopului ameţitor de culori, rătăcind prin parc, până când vei da cu ochii de lacul la fel de fascinant.

maineau-lalele

Lalele pe insula Mainau

Timp de 500 de ani, Mainau s-a aflat în posesia cavalerilor teutoni – un ordin militar şi religios romano-catolic înfiinţat la sfârşitul secolului XII pentru a lupta în cruciade. În 1853, insula a fost cumpărată de marele duce de Baden, care a construit palatul ca reşedinţă de vară.

Insula a fost deţinută de urmaşii acestuia până în anul 1932, când a ajuns la contele Lennart Bernadotte, un filantrop care a vrut să creeze o grădină de care să se bucure toţi oamenii. El a gândit forma actuală a grădinii, a înfiinţat Fundaţia Bernadotte pentru a se ocupa de ea şi a deschis Mainau publicului.

Contele Bernadotte a murit în 2004, dar insula este administrată potrivit principiilor lui; grădina este şi un exemplu de ecologism.

POPULAŢIE

Familia şi angajaţii săi.

CÂND SĂ TE DUCI

Aprilie-septembrie.

CUM AJUNGI ACOLO

Există curse maritime regulate din Konstantz sau de pe insula Lindau.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Casa Fluturilor – cea mai mare din Germania.
  • Sera de palmieri.
  • „Lumea Copiilor” din Mainau – parc acvatic de distracţii.
  • Cascada Neuhausen – cea mai mare cascadă din Europa, aflată la 60 km de Mainau.

TREBUIE SĂ ŞTII

Administratorul grădinii sau unul dintre angajaţi stă în permanenţă la dispoziţia vizitatorilor cu sfaturi pentru cultivarea ecologică a plantelor.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.