Insulele Scilly

Isles of Scilly sunt partea cea mai vestică a Marii Britanii. Un arhipelag de 140 de insule, sunt binecuvântate cu un climat blând, deşi iarna sunt bătute de vânturi extrem de puternice.

Sunt cinci insule mari locuite, iar dintre acestea St. Mary este cea mai dezvoltată. Deşi turismul asigură 85% din economie, insula St. Mary este cultivată intensiv.

Vremea călduţă permite înflorirea timpurie, astfel încât cultivarea florilor a devenit o adevărată industrie. Insulele Scilly au fost desemnate în 1975 arie protejată.

Tresco, a doua insulă ca mărime, este şi foarte vizitată, în mare parte datorită fabuloaselor Grădini ale Abaţiei. Achiziţionate în 1834 de Augustus Smith, botanist pasionat şi Lord Proprietor de Scillies, grădinile, pline de plante exotice, tropicale şi subtropicale, au fost construite în jurul ruinelor unei abaţii din secolul X.

Grădinile Abaţiei, pe insula Tresco

St. Martin’s, a treia insulă ca mărime, a rămas aproape neatinsă. Aici poţi vedea camere funerare din Epoca Bronzului şi rămăşiţele unei capele din secolul V. Se cultivă pe scară largă narcise şi crini de glastră, dar turiştii vin pentru plajele superbe cu ape cristaline.

St. Agnes, în extremitatea sud-vestică, este renumită pentru litoralul ei frumos, cu plaje de nisip alb, golfuri şi bazine de piatră, în interior sunt presăraţi bolovani de granit, iar ţărmul vestic este străjuit de stânci înalte. Cunoscută şi pentru faună, în luna octombrie insula se umple de pasionaţi de ornitologie, care vin cu speranţa de a zări vreo pasăre migratoare rară.

Mică şi liniştită, insula Bryher este presărată cu situri preistorice. Primăvara şi vara insula este plină de orz sălbatic şi de flori şi este un paradis al pasionaţilor de păsări. Aici poţi scăpa de stresul vieţii moderne; pe drumul ei de coastă vei vedea uimitoarea privelişte a insulei Tresco şi a ţărmurilor ei stâncoase.

POPULAŢIE

2 153 (2001)

CÂND SĂ TE DUCI

Oricând, dar ideal ar fi în perioada aprilie-noiembrie.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu avionul, elicopterul sau cu vaporul de pe continent.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Fântâna St. Warna, pe St. Agnes.
  • Turk’s Head, cel mai sud-vestic pub de pe insula St. Agnes.
  • Castelul Cromwell, pe insula Tresco.
  • Muzeul Valhalla, pe Tresco.
  • Megaliţii de pe Insula Gugh, care la reflux este legatâ de St. Agnes.
  • Încăperile mortuare de la Samson Hill, pe insula Bryher.

TREBUIE SĂ ŞTII

Miturile şl legendele fac parte integrantă din moştenirea Insulelor – se spune că ele sunt ultimele zone vizibile din ţinutul scufundat Lyonnesse, locul de naştere al cavalerului lui Arthur, Tristram, şi scena confruntării finale dintre regele Arthur şi Mordred.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.