insula-lord-howe

Insula Lord Howe

Nepoluată şi neatinsă, insula Lord Howe este destinaţia eco supremă, în vremurile victoriene se auzise până în Anglia de această „nestemată a mării , azi, peste două treimi din insulă este rezervaţie naturală şi numai 400 de turişti se pot afla pe insulă în acelaşi timp.

Există un singur drum şi oamenii se deplasează mai mult cu bicicleta, cu barca sau pe jos. Lungă de numai 11 km, această frumuseţe cu formă de bumerang este dominată de muntele Gower, acoperit de pădure pluvială, şi de muntele Lidgbird, care coboară până în apele reci ale Mării Tasman.

Pentru că s-a născut în urma unei erupţii vulcanice care a avut loc cu şapte milioane de ani în urmă, insula are cel mai sudic recif de corali din lume – un paradis sigur pentru 500 de specii de peşte şi 90 de specii de coral.

gower-lidgbird-varfuri

Vârfurile gemene ale munţilor Gower şi Lidgbird

Insula Lord Howe a fost descoperită în 1788 de locotenentul Henry Lidgbird Ball, de pe HMS Supply, în drumul de la Botany Bay la insula Norfolk cu un transport de deţinuţi. Multe nave guvernamentale, comerciale sau baleniere s-au oprit aici, dar o aşezare permanentă nu s-a stabilit decât în 1834, într-o zonă numită azi Old Settlement.

În zilele noastre, localnicii sunt retraşi şi adesea desculţi, dar organizează orice vizită. În capătul de nord al insulei, mai popular, sunt trasee şi puncte de observare nenumărate, iar plaja Old Settlement este locul ideal pentru un picnic.

Dacă mergi mai departe, o să descoperi splendide locuri în care poţi să înoţi, să faci snorkeling sau scufundări. Această insulă înnebunitor de frumoasă niciodată nu pare aglomerată – iar dacă e aglomerată, e din cauza numeroaselor plante şi animale exotice.

POPULAŢIE

300 (2007).

CÂND SĂ TE DUCI

Mai ieftin ar fi în extrasezon, dar atunci e mai multă umezeală şi vânt, iar unele locuri pot fi închise. Din Septembrie în Aprilie stoluri uriaşe de păsări de mare exotice vin să cuibărească aici.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu avionul de la Sydney sau Brisbane.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Rândunelele de mare negre de pe vârful accesibil al muntelui Eliza (August-Martie).
  • Pădurile ceţoase de pe muntele Gower, în sud – ca să ajungi acolo faci opt ore de drum greu.
  • Plaja Ned’s – multitudinea de peşti de recif atrage zilnic rechini.
  • Ball’s Pyramid – în sud-estul insulei, unde poţi face scufundări în jurul celei mai înalte coloane din lume, care se ridică din mare la 23 km.

TREBUIE SĂ ŞTII

Pe insulă cresc nişte ciuperci rare care strălucesc în întuneric. Ele apar după ploi consistente, în pădurile de palmier. Dacă le culegi, îşi păstrează strălucirea câteva zile. Poţi să şi citeşti la lumina lor.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.