insula-ngercheu

Insula Ngercheu

Palau este o naţiune care se ridică într-adevăr la înălţimea sintagmei „paradis tropical”. Acest arhipelag este alcătuit din 343 de insule situate în punctul unde curenţii majori ai Pacificului se întâlnesc cu cei ai Mării Filipinelor, creând un labirint superb de insuliţe cu o viaţă submarină incredibil de variată şi de colorată. Din acest motiv, Palau a devenit o destinaţie de top pentru pasionaţii de scufundări şi snorkeling, cu toate că nu este la fel de dezvoltată ca alte insule din Pacific.

Celebrele Rock Islands sunt de fapt o colecţie de insuliţe rotunde, acoperite cu vegetaţie, care par să plutească pe apă – iluzie provocată de faptul că, de-a lungul mileniilor, apa le-a erodat partea de jos a ţărmului. Ele sunt populate de păsări, lilieci, maimuţe şi crocodili de apă sărată.

Ngercheu este chiar în mijlocul acestor insuliţe, la circa 25 km sud de cea mai populată insulă din Palau, Koror. Este o mică insulă nelocuită, dezvoltată ca staţiune sub numele de Carp Island Resort – acum i se spune adesea insula Carp.

De aici ai vederi panoramice cu insulele, iar plajele imaculate şi apropierea de locuri de scufundare de renume internaţional atrag vizitatorii, care pot sta aici în condiţii mai modeste sau pot veni în vizită din staţiunile mai elegante de pe Koror.

„Staţiunea” constă într-o clădire centrală mare, înconjurată de cabane şi bungalouri cu acoperiş de stuf – în general, aici sunt cazaţi cei care sunt tentaţi de oportunităţile de scufundare, nu de vacanţe luxoase la plajă.

rock-islands

Fantasticele formaţiuni numite Rock Islands

Printre cele mai bune locuri de scufundare amintim Manta Ray Point, New Drop-Off, Big Drop-Off, Peleiu Wall (cea mai adâncă structură de recif din Palau), Blue Hole şi Blue Corner – un tărâm al minunilor, cu corali multicolori, miriade de peşti tropicali, ţestoase şi rechini de recif. Dar scufundătorii au nevoie de un permis şi trebuie să fie atestaţi.

POPULAŢIE

Nelocuită.

CÂND SĂ TE DUCI

Oricând. Chiar şi în sezonul ploios (iunie-octombrie) e în general un amestec de soare şi averse.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu barca de la Koror.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Ngemelis Wall, considerat de mulţi cel mai bun loc de scufundare din lume.
  • Fascinanta varietate a păsărilor.
  • Răsăriturile şi apusurile pe Rock Islands.

TREBUIE SĂ ŞTII

Crocodilii de apă sărată de aici nu sunt la fel de mari şi de fioroşi precum fraţii lor australieni – de-a lungul timpului a fost înregistrat un singur atac.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.