mamanuca-insula

Insulele Mamanuca

Acest arhipelag este împrăştiat în apele golfului Nadi de pe coasta de vest a insulei Viti Levu. Sunt în jur de 20 de insule, dar ai grijă pe care o alegi – unele sunt complet acoperite de apă în perioada fluxului.

Insulele Mamanuca reprezintă o mare atracţie pentru vizitatori, pentru că oferă mici insule de coral, bune de explorat, şi numeroase hoteluri, pentru toate buzunarele, plus toate sporturile acvatice şi de scufundare pentru care Fiji e faimoasă. Majoritatea hotelurilor oferă şi excursii cu caiacul, cu catamaranul cu pânze sau snorkeling de recif.

Nu sunt cele mai frumoase insule pe care le poţi vedea, dar plajele sunt fabuloase şi apa este atrăgătoare. Insulele-staţiune sunt Malolo, Beachcomber, Mana, Malolo Lailai, Monu, Monuriki, Navini, Tavarua, Tavua, – Tokoriki şi (în special pentru fanii lui Robert Louis Stevenson), Treasure Island (Insula Comorilor). Insulele din interior sunt mici, plate, de coral.

mamanuca-vedere-aeriana

Vedere aeriană a fabuloaselor plaje din Mamanuca

Cele din mijloc sunt şi cele mai mari, cu dealuri domoale – pe care sunt cărări până în vârf, de unde ai minunata panoramă a arhipelagului – şi cu oportunitatea de a găsi plaje mai puţin aglomerate. Insulele din exterior sunt mai aspre, cu golfuri izolate şi interesante formaţiuni din stâncă vulcanică.

Au sate pescăreşti tradiţionale şi sunt destinaţia potrivită pentru cei care vor să se îndepărteze de zgomotul mulţimilor – din partea continentală faci 90 de minute cu catamaranul rapid.

Plăteşti scump o vacanţă aici şi în multe staţiuni va trebui să împărţi insula cu o mulţime de oameni. Imediat ce te-ai instalat confortabil pe locul tău de plajă, s-ar putea să te trezeşti invadat de o mulţime de excursionişti de o zi, veniţi de pe continent – pentru ei o vizită la preţ redus, pentru tine un calvar. Iar dacă vrei să vezi cultura tradiţională din Fiji, să ştii că nu o vei găsi aici.

POPULAŢIE

2 100 (estimare 2007)

CÂND SĂ TE DUCI

Oricând – e soare, marea e calmă şi briza răcoroasă.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu avionul până pe aeroportul internaţional Nadi, iar de acolo cu un avion uşor, un elicopter sau o barcă până la insula pe care ţi-ai ales-o.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Excursie în jurul insulelor la bordul unei goelete demodate, specifice Mărilor Sudului.
  • Excursie cu o ambarcaţiune (cu vâsle sau cu vele) închiriată din portul turistic Musket Cove.
  • Pescuit sau scufundări deasupra renumitului recif Malolo.

TREBUIE SĂ ŞTII

În ciuda numărului mare de turişti care vin pe Mamanuca, insula Modriki a fost aleasă ca decor reprezentând insula pierdută de lume în filmul Naufragiatul, cu Tom Hanks.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.