kochi-insula

Insula Kochi

Construită pe o serie de insule şi peninsule, între treptele vestice care duc spre râu (ghat), în est, şi Marea Arabiei, în vest, Kochi este capitala fermecătorului stat indian sudic Kerala. În istoria lui lungă şi fascinantă, oraşul a fost ocupat de arabi, britanici, chinezi, olandezi şi portughezi – toţi şi-au lăsat amprenta asupra culturii şi arhitecturii acestui loc vibrant.

Când îi vei vedea pe pescari străbătând apele de coastă cu imensele lor plase chinezeşti, în timp ce te plimbi pe plaja Fort Kochi, având în spate case în stil european, o să-ţi dai seama ce amestec uimitor de culturi există aici.

Oraşul a devenit un jucător important în comerţul mondial când Kodungallur (Cranganore) a fost distrus de o inundaţie în 1341 şi aici s-a format un port natural. Portul a prosperat datorită negoţului cu piper, cardamom, scorţişoară, cuişoare şi alte produse specifice acestor pământuri bogate.

Kochi este şi azi un port comercial important. Portul modern este situat pe insula artificială Willingdon, construită din materiale dragate când s-a făcut adâncirea vechiului port. Insula a primit acest nume de la lordul Willingdon, guvernator în Madras, care s-a implicat în acest proiect. Insula a devenit inima comercială a oraşului. Este legată de continent prin podul Venduruthy şi găzduieşte cele mai bune hoteluri din district.

fort-kochi

Pescari la Fort Kochi

Insula Bolghatty, numită şi Ponjikara, este foarte populară printre turişti – aici se află şi palatul Bolghatty, construit de olandezi în anii de ocupaţie, iar azi un hotel preţuit. Există şi un teren de golf pe insulă. Insula Vypin s-a format după inundaţiile din 1341.

Azi are una dintre cele mai mari densităţi de populaţie din lume.

Este legată de Kochi printr-un pod şi un feribot.

Kochi se mândreşte cu o mulţime de bijuterii istorice şi culturale – biserica Sf. Francisc, cea mai veche biserică europeană din India şi locul unde este înmormântat Vasco da Gama; Casa Vasco, pe strada Rose, cu pătratele mici de geamuri ale ferestrelor şi verandele lungi, este una dintre cele mai vechi case portugheze din ţară.

Construită pe o insulă frumoasă din lacul Vembanad, biserica Vallarpadam are o atmosferă calmă şi senină. A fost construită în 1524 de misionarii portughezi care ar fi descoperit icoana Fecioarei Milostiveniei şi, mai târziu, într-un vis, li s-a cerut să construiască această biserică.

Palatul Mattancherry a fost construit de portughezi, apoi a fost modificat de olandezi şi dăruit rajahului din Cochin. Frumosul palat a fost de multe ori loc de încoronare.

POPULAŢIE

596 473 (2001)

CÂND SĂ TE DUCI

Martie-Octombrie.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu avionul până pe aeroportul internaţional Kochi.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Kalady – pe malul râului Perlyar, locul de naştere al lui Sri Adi Sankaracharya, filosof hindus.
  • Altarul Adi Sankara şi templul pictat, cu opt niveluri, Adi Sankara Keerthi Sthambam.
  • Sanctuarul elefanţilor – chiar la nord de Guruvayur, la Punnathur Kotta, un fost palat de rajah care acum găzduieşte 50 de elefanţi.
  • Palatul Mattancherry – construit de portughezi, modificat de olandezi în secolul XVII şi dăruit rajahului de Cochin. Are frumoase picturi murale care înfăţişează scene din Mahabharata şi Ramayana.
  • Oraşul evreiesc – rajahul a oferit această zonă comunităţii evreieşti, pentru a-i apăra de persecuţii.
  • Sinagoga Paradisi, din 1568, magnific decorată cu mozaicuri chinezeşti şi candelabre belgiene.

TREBUIE SĂ ŞTII

Oraşul este numit şi Cochin.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.