insula-la-digue

Insula La Digue

Dacă ar fi fost de vânzare, La Digue ar fi creat o competiţie acerbă între miliardarii lumii – este un încântător paradis tropical. A patra ca mărime din Seychelles, La Digue are o suprafaţă de 10 km2 şi se află în estul insulei Praslin.

Aici trăieşte o populaţie care supravieţuia din pescuit sau din producţia de copra şi vanilie, dar azi cel mai tare e turismul – toată insula este decisă să-ţi ofere o vacanţă de neuitat. Sunt multe hoteluri şi pensiuni care oferă condiţii destul de simple, dar poţi vedea insula şi dacă faci o excursie de o zi din Praslin.

Plajele – în special Anse Source d’Argent şi Anse Pierot -sunt fabuloase, de multe ori ascunse printre uluitoare formaţiuni stâncoase care seamănă cu nişte sculpturi fascinante în granit.

Sunt şi multe golfuri ascunse. Explorarea insulei se face pe jos sau cu bicicleta, pentru că aici sunt puţine vehicule, iar localnicii folosesc care trase de boi – ceea ce se potriveşte perfect cu pacea imperturbabilă a insulei.

la-dingue-coasta

Şocanta coastă a insulei La Dingue

Cele mai importante puncte sunt portul La Passe, de pe coasta vestică, şi L’Union Estate, unde se practică şi acum ocupaţii tradiţionale – producţia de copra şi construirea bărcilor.

Turiştii sunt primiţi cu braţele deschise şi într-o plantaţie de vanilie. Interiorul insulei se ridică spre muntele Cuibul Vulturului (care mai este denumit şi Belle Vue), la 300 m desupra nivelului mării, de unde vizitatorul energic poate avea privelişti frumoase. Bogat împădurită Rezervaţie Naturală Veuve ocupă o mare parte din interior; aici vei vedea mlaştini, iazuri şi insuliţe pitoreşti.

POPULAŢIE

2 800 (2014)

CÂND SĂ TE DUCI

Este o destinaţie pentru tot anul, cu climat fierbinte şi umed, temperat de vânturi răcoroase.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu un feribot rapid din Praslin sau Mahe. Există şi un elicopter scump care face transferul.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • O excursie de o zi la insuliţele risipite de-a lungul coastelor insulei Praslin -Fâlicite, île Cocos, Grand Soeur şi Petite Soeur.
  • Celebra emblemă a insulei – ţestoasele gigant pe plajele de la adăpostul stâncilor.
  • Biserica Adormirea Maicii Domnului, întreţinută cu grijă de localnici, care are lângă intrare un impresionant crucifix de piatră.

TREBUIE SĂ ŞTII

La Digue este habitat pentru o specie ameninţată cu dispariţia – muscarul negru al paradisului, poreclit de localnici „văduva” – o pasăre despre care s-a crezut că e dispărută şi a fost redescoperită de curând.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.