Insula Mahe

Statul african suveran cu cea mai mică populaţie este Republica Seychelles, încă unul dintre numeroasele state insulare din Oceanul Indian. Oficial, în Seychelles sunt peste 150 de insule, de granit sau de coral, localizate la 1 500 km de estul coastei africane şi la 1 600 km de coastele de nord-est ale Madagascarului.

Printre vecini se numără Mauritius, Reunion, Zanzibar, Comore, Mayotte şi Maldive. Locuitorii insulelor Seychelles sunt vecini buni – se spune adesea despre ei că sunt cei mai prietenoşi oameni din lume.

arul-mihu-navasakthi-vinayagar-templu

Templul Arul Mihu Navasakthi din oraşul Victoria

Mahe este cea mai mare insulă, în nordul arhipelagului. Aici se află şi capitala ţării, Victoria (nu se primeşte nici un premiu pentru intuiţia că a fost odată colonie britanică) şi aici locuieşte 90% din populaţia ţării.

Aşezarea este concentrată în nordul şi estul insulei, iar sudul şi vestul sunt ocupate de Parcul Naţional Marin Baie Ternay şi de Parcul Naţional Marin Port Launay. Cel mai înalt punct de pe insulă, muntele Mome Seychellois, este şi el parc naţional, care îţi oferă peisaje fascinante şi oportunităţi deosebite pentru căţărări.

Turiştii care trec pe lângă Mahe în drumul lor spre alte insule-staţiune pierd multe – peisajul este spectaculos, cu munţi înalţi şi vegetaţie tropicală luxuriantă, plaje frumoase, cele mai multe neaglomerate, sau mai degrabă pustii.

Victoria este cel mai mic oraş-capitală – străzile lui desuete şi portul vechi pot fi explorate uşor pe jos. Tumul cu ceas este o replică a celui care găzduieşte Big Ben, în Casa Parlamentului din Londra. Piaţa este deschisă şase zile pe săptămână (mai puţin duminica) şi acolo vei găsi o mulţime de produse artizanale locale, o mare varietate de fructe, legume şi peşte.

Din portul Victoria poţi să urci pe un vapor care face turul Parcului Marin St. Anne, acoperind ţărmurile a şase insule, în care se găseşte şi un important loc de cuibărit al caretului.

POPULAŢIE

72 000 (estimare 2005)

CÂND SĂ TE DUCI

Oricând – climatul e la fel de cald şi umed. Chiar şi în sezonul ploios (ianuarie şi februarie) este soare.

CUM AJUNGI ACOLO

Sunt multe curse aeriene spre Mahe, inclusiv Air Seychelles, care are şi curse interne între insule.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Grădinile Botanice Naţionale de la marginea oraşului Victoria – o oază verde şi umbroasă, cu o splendidă etalare de orhidee.
  • Plaja Beau Vallon, cea mai populară de pe insulă, unde acţiunea continuă şi după lăsarea întunericului cu viaţa de noapte.
  • Festivalul Creol, organizat anual -un eveniment colorat (şi zgomotos) în ultima săptămână din octombrie.
  • Muzeul de istorie din Victoria – plin de exponate, artefacte legate de cultura şi istoria naturală a insulelor Seychelles.

TREBUIE SĂ ŞTII

Deşi predominant catolică, populaţia insulelor are o mulţime de superstiţii şi mulţi cred în magia veche numită gris. Dar nu-ţi face probleme dacă uiţi să dai bacşiş – vrăjitoria a fost scoasă oficial în afara legii din 1958!


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.