insula-rodrigues

Insula Rodrigues

Cea mai mică dintre Insulele Mascarene, Rodrigues este o regiune autonomă a Republicii Mauritius, care aspiră la independenţă.

Se află la 560 km est de insula principală, are o suprafaţă de 110 km2 şi este înconjurată de recife de corali şi de o mulţime de insuliţe. Această insulă vulcanică izolată a dezvoltat un mediu natural în care cresc o mulţime de specii de floră şi faună unice.

La început era doar o haltă pentru marinarii aflaţi în trecere, care se aprovizionau de aici cu endemicele ţestoase gigant Rodrigues (atât de frecvent, încât în scurt timp specia a dispărut); a fost posesiune franceză până în 1809, când a fost capturată de britanici. Capitala este Port Mathurin, pe coasta de nord.

Relieful este un amestec memorabil, cu un masiv central impunător, dealuri cu pante abrupte, pajişti bătute de vânt, un ţărm pietros, cu plaje albe, şi o lagună întinsă, completată cu nişte „insule deşertice“. Pentru turişti mai energici, căţărători şi pasionaţi de natură, e un paradis, dar nici cei care îşi doresc să se bucure de soare sau să practice sporturi acvatice nu vor fi dezamăgiţi.

campuri-rodrigues

Câmpuri bătute de vânturi pe insula Rodrigues

Totuşi, punctul forte al insulei este că reprezintă un spaţiu liniştit, în care timpul pare că s-a oprit în loc. Locuitorii ei au un stil de viaţă domol, tradiţional, departe de presiunile lumii moderne, cultivă fructe şi legume, cresc animale, pescuiesc în lagună (mai ales caracatiţe) şi creează minunate obiecte de artizanat. Turiştii îşi vor aminti mult timp de prietenia şi căldura lor.

Cei care vor să se îndepărteze de toate şi să trăiască magia insulei Rodrigues vor găsi aici o bogată diversitate de locuri de cazare, de la hoteluri de 5 stele la cabane confortabile. Este departe, dar efortul de a ajunge aici va fi cu siguranţă răsplătit.

POPULAŢIE

41 669 (2014).

CÂND SĂ TE DUCI

Oricând – temperatura este cam aceeaşi tot timpul anului.

CUM AJUNGI ACOLO Cu avionul din Mauritius sau Râunion; cu barca din Mauritius (36 de ore).

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Rezervaţia Naturală Grande Montagne, unde acum se reface pădurea indigenă.
  • Catedrala frumoasă, de piatră, St. Gabriel, în stil gotic.
  • Gălăgioasa piaţă de sâmbătă din Port Mathurin.
  • O serie de peşteri cu uimitoare stalactite şi stalagmite.

TREBUIE SĂ ŞTII

Arabii au vizitat insula încă din secolul X; numele pe care i l-au dat era Dina Moraze.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.