insula-silhouette

Insula Silhouette

Insula Silhouette se află la 20 km nord-vest de Mahd; suprafaţa de 20 km2 o clasează a treia între Insulele Seychelles. Spre deosebire de multe altele din arhipelag, Silhouette este alcătuită din granit, dar stâncile sunt îndulcite de prezenţa pădurilor tropicale luxuriante. Cu o populaţie mică şi cu doar un hotel, acest paradis tropical reprezintă izolarea supremă.

Numită după Etienne de Silhouette (1709-1767), ministru de finanţe sub Ludovic al XlV-lea, insula are cinci vârfuri de peste 500 m – un relief aproape dramatic. Muntele Dauban, de 740 m, cel mai înalt punct de pe insulă, se ridică impunător deasupra pădurii tropicale idilice şi neexplorate, pline de copaci de esenţă tare, arbori parfumaţi şi orhidee carnivore endemice.

nisipul-alb-silhouette

Nisipul de un alb imaculat al plajelor insulei Silhouette

Biodiversitatea insulei se numără printre cele mai bogate din vestul Oceanului Indian, cu multe plante şi animale endemice sau ameninţate cu dispariţia. Regiuni mari din pădurea primitivă sunt neatinse de mâna omului; aici trăiesc, printre multe altele, şi ultimii lilieci cu coadă membranată din sălbăticie.

Printre rezidenţii cei mai celebri se găseşte şi ţestoasa gigant. Ţestoasa de Seychelles a fost aproape exterminată de marinari, pentru consum, deoarece rezista luni de zile fără apă şi fără mâncare. Asta s-a întâmplat până la 1840, când ultimul exemplar a fost luat în captivitate.

Prin anii 1990 s-au mai găsit câteva exemplare în captivitate, împreună cu nişte ţestoase gigant Amold, despre care se credea că sunt extincte. Proiectul de Conservare a Ţestoaselor Gigant Seychelles urmăreşte supravieţuirea acestor specii. Poţi să vezi ţestoasele gigant la centrul de reproducere aflat în apropierea vechii plantaţii de cocos Dauban.

Mediul acvatic este la fel de bogat ca şi cel terestru şi vei avea de explorat recife de corali şi faleze de granit. Recifele uriaşe de corali, pline de culoare, sunt împânzite de peşti de toate formele şi dimensiunile – insula este un magnet pentru amatorii de snorkeling şi scufundări.

Habitatul de corali este deosebit de sănătos; curenţii puternici, însă, pot fi periculoşi pentru înotători. Există şi plaje neatinse, în golfuri şi golfuleţe retrase şi pline de farmec. Insula este un paradis pentru cuplurile în luna de miere sau pentru cei care vor să îşi încarce bateriile într-un rai insular.

POPULAŢIE

135 (2007)

CÂND SĂ TE DUCI

Mai-Septembrie.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu elicopterul sau cu barca de pe Mahe.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Plajele pustii de nisip din golfurile pitoreşti.
  • Ţestoasele gigant – vizitează centrul de reproducere aflat în apropierea vechii plantaţii de cocos Dauban.
  • Snorkeling pe deasupra unor recife de corali.
  • Mausoleul neoclasic, turnat în fier, considerat cel mai excentric monument din Seychelles.

TREBUIE SĂ ŞTII

Insula face parte dintr-un parc naţional marin.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.