andaman-nicobar

Insulele Andaman şi Nicobar

Acest mare grup de peste 570 de insule – dintre care 30 locuite – se află în golful Bengal, foarte aproape de insula indoneziană Sumatra, şi la peste 1 000 km de India, din care face parte.

Se presupune că numele Andaman derivă de la numele zeului-maimuţă Hanuman, din religia hindusă, pentru că majoritatea insularilor sunt hinduşi, deşi există şi o minoritate creştină importantă. În prezent, Insulele Nicobar nu pot fi vizitate, iar pe anumite Insule Andaman accesul este restricţionat.

În 1872, colonia penitenciară din portul-capitală Balir, din Andamanul de Sud, a devenit faimoasă după asasinarea viceregelui. Colonia a rezistat până la independenţa din 1947. De atunci, imigrările masive din India şi dezvoltarea turismului au schimbat lucrurile.

Cu toate că umiditatea şi cantităţile mari de precipitaţii amplifică riscul de malarie, iar cele mai bune plaje sunt pe insule aflate la mare distanţă de Port Blair, apele limpezi precum cristalul şi abundenţa vieţii sălbatice merită o vizită. Multe din sutele de specii de păsări, animale şi plante sunt unice, iar fluturii şi moliile sunt spectaculoşi. Plajele sunt pline de scoici şi de corali.

andaman-nicobar-elefanti

Elefanţi bucurându-se de răcoarea apei

Printre insulele care pot fi vizitate din Port Blair se numără insula Interview, cu populaţia ei de elefanţi sălbatici (lăsaţi aici de tăietorii de lemne), insula Havelock, colonizată de populaţia bengali, după diviziune, cu mlaşini de mangrove şi un snorkeling excelent, şi insula Viper, unde au stat la un moment dat proeminenţi deţinuţi politici, inclusiv Subhar Chandra Bose.

Singurul vulcan activ din India se găseşte pe insula Barren. Pe insula Ross, clădirile şi grădinile vechii administraţii britanice sunt acum părăsite.

POPULAŢIE

356 265 (2005).

CÂND SĂ TE DUCI

Noiembrie-Mai.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu avionul sau cu feribotul de la Kolkata sau Chennai până la Port Blair.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Memorialul Naţional Cellular Jail, în Port Blair, acum muzeu cu spectacol de sunet şi lumină care descrie întunecata lui istorie.
  • Muzeul Maritim Naval Samudrika – cu exponate de biologie marină, floră şi faună, dar şi informaţii despre comunităţile tribale.
  • Observarea vieţii marine prin fundul de sticlă al bărcilor.
  • Scufundări şi snorkeling în Parcul Naţional Marin Mahatma Gandhi, care cuprinde 15 insule.
  • Traseul de drumeţie prin natură Mount Harriet – pentru păsări, animale şi fluturi.
  • Island Tourism Festival – în ianuarie, cu multă muzică şi dans.

TREBUIE SĂ ŞTII

O parte din povestea lui Sherlock Holmes Semnul celor patru are loc în colonia penitenciară britanică şi un insular cu sarbacană şi săgeţi otrăvite îşi face apariţia în Londra.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.