hong-kong

Hong Kong

Hong Kong are în componenţă 262 de insule şi peninsule din Marea Chinei de Sud. Insula Hong Kong este a doua ca mărime şi cea mai populată dintre ele – cea mai mare parte a oraşului se află aici. Hong Kong înseamnă „portul parfumat”, iar numele vine de la zona din insula Hong Kong unde se făcea odinioară comerţ cu lemn şi beţişoare parfumate.

În ianuarie 1841, Hong Kong a devenit colonie britanică după înfrângerea dinastiei Qing în Primul Război al Opiului. În iulie 1997, insula a devenit Regiune Administrativă Specială din Republica Populară Chineză. Azi, sub sloganul „O ţară, două sisteme”, Hong Kong a păstrat economia capitalistă fără restricţiile care se aplică în restul ţării, cum ar fi cenzurarea ştirilor sau controlarea schimburilor în valută. Pe hârtie, Hong Kongul se bucură de o mare autonomie, dar Beijingul continuă să-şi exercite influenţa.

Insula Hong Kong a fost locul unde britanicii s-au instalat prima oară. Azi, nordul ei este dens populat şi majoritatea zgârie-norilor din oraş se găsesc aici, ca şi principalele afaceri şi centre comerciale, instituţiile guvernamentale, hotelurile şi restaurantele. Sudul este mai puţin dezvoltat, are zone rezidenţiale pline de verdeaţă, golfuri frumoase şi plaje fermecătoare.

Hong Kong este un oraş internaţional modern, celebru pentru stilul de viaţă non-stop, pentru shopping, lumini strălucitoare şi zgârie-nori, dar dacă treci de suprafaţă vei descoperi o uluitoare diversitate de culoare şi sunet, de la pieţele stradale din Mong Kok, cu tarabe la care se vând gheare de pui, la barurile şi restaurantele din Lan Kwai Fong şi plajele din golfurile Stanley sau Repulse.

Este un oraş animat şi aglomerat, un amestec între Est şi Vest, care îţi va oferi o experienţă deosebită.

hong-kong-silueta

Silueta fabuloasă a oralului Hong Kong

Este locul ideal în care să faci cumpărături – mai ales pentru mărfuri produse în China, cum ar fi electronice, încălţăminte, bijuterii, mărfuri scumpe de firmă şi antichităţi chinezeşti. Zonele comerciale Central sau Causeway Bay se numără printre cele mai bune din lume. Există şi multe talciocuri unde se vând alimente, haine, genţi sau electronice.

Dacă vrei o felie colorată şi interesantă de viaţă autohtonă, vizitează piaţa de flori, piaţa de păsări, piaţa de jad sau piaţa unde se vând peştişori aurii. Nu rata panorama din vârful Victoria sau frumosul Ocean Park.

POPULAŢIE

7 306 000 (2015).

CÂND SĂ TE DUCI

Martie, aprilie sau septembrie-noiembrie.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu avionul până la aeroportul internaţional Hong Kong.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Festivalul Lampioanelor de Primăvară.
  • Excursie prin port, ziua sau noaptea, cu celebrul Star Ferry.
  • Mâncarea – în Hong Kong găseşti câteva dintre cele mai bune restaurante din lume, unde se servesc tot felul de mâncăruri. Dar nu uita să încerci şi mâncarea servită la tarabele de pe stradă.
  • Pieţele stradale, mai ales cele din Mong Kok.

TREBUIE SĂ ŞTII

În preajma Anului Nou chinezesc multe magazine şi restaurante sunt închise.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.