insula-kume-shima

Insula Kume-Shima

Kume-Shima se află la doar 102 km sud-vest de Naha, capitala Profecturii Okinawa, şi este destinaţia perfectă de vacanţă pentru japonezi.

Are plaje superbe şi locuri nemaipomenite pentru scufundări. Interiorul verde are peisaje variate, câmpuri cu flori exuberante, dealuri pe care cresc eleganţii arbori Fukugi şi apa sclipitoare, pe care o vezi mereu în fundal.

În districtul Maju există un grup de arbori Fukugi vechi de 200 de ani, care sunt preţuiţi în mod deosebit, ca şi un pin Ryukyu de 250 de ani, care arată, paradoxal, ca un uriaş bonsai – este considerat monument al naturii.

Are diametrul de 4,3m, înălţimea de 6m şi acoperă o suprafaţă de 250m– este celebrat de poezia ryukyuană ca o fiinţă naturală sacră, la fel ca şi tuburile de lavă numite, miijugaa, din capătul de nord al insulei, sau coloana de lavă cu formă falică din largul apelor, în sud, numită garasaa-yama, venerată de cultura animistă.

Serviciile hoteliere sunt foarte meticuloase, dar insula este un exemplu de tradiţie înrădăcinată în istoria ei, odinioară parte a regatului independent Ryukyu.

insula-kume-shima-plaja

Regăseşte-ţi pacea si liniştea interioară pe una din plajele insulei

Kume a reuşit să încorporeze credinţele ei fundamentale în – economia turismului. Vizitatorii preţuiesc materialele textile numite Tsumugi, fabricate printr-un procedeu ţinut în viaţă din secolul XV şi considerat “proprietate culturală intangibilă”.

Sunt îndrăgostiţi de versiunea insulară a lichiorului Awamori, făcut cu apă de izvor, orez tailandez şi drojdie de malţ. Ca şi anumite locuri, acestea sunt asociate cu strămoşii şi sunt privite cu reverenţă. Respectul se proiectează şi asupra magnificilor licurici indigeni sau asupra superbei ecologii marine.

Lipsa de respect provoacă resentimente reale: timp de cincizeci de ani, Statele Unite au folosit mica insulă din apropiere, Torishima, un loc tradiţiona de pescuit, pentru antrenament cu bombe, distrugând iresponsabil un spaţiu dintr-o cultură care consideră că protejarea naturii este una dintre principalele îndatoriri ale omului,

POPULAŢIE

9 250 (estimare 2003)

CÂND SĂ TE DUCI

Oricând (evită sezonul taifunuri, în lunile Septembrie şi Octombrie). Du-te la sfârşitul lui Octombrie, începutul Iul Noiembrie, când vremea e splendidă si are loc maratonul Kume.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu avionul, via Naha (Okinawa), din Tokyo, Osaka sau Taiwan, până la Kume; cu hidroavionul (Aprilie-Octombrie) de la Naha la portul Madomari din Kume; cu feribotul din Naha până în portul Kanegusuku, în Kume.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Windsurfing, skijet şi tot felul de sporturi acvatice pe plajele Hatenohama sau Eef.
  • Ţestoasele din bazinele uriaşe ale Muzeului Marin Kume şi licuricii cu strălucirea lor magică de la Centrul Licuricilor.
  • Reşedinţa familiei Uezu, veche de 250 de ani, desemnată bun cultural de importanţă naţională – conacul splendid conservat şi anexele care au aparţinut unei familii de nobili ryukyu.
  • Bubuitul tobelor taiko acompaniind dansul Eisa executat de copiii din Kumejima (dans tradiţional ryukyuan cu tobe), îmbracaţi în costume tradiţionale, în satul Nakazato sau în piaţa din faţa Umigame.
  • Orice festival sau sărbătoare unde poţi vedea Hatagashira – sportul tradiţional ryukyuan care presupune păstrarea în echilibru a unei prăjini înalte, îngreunate în capăt cu decoraţiuni sofisticate.Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.