Insulele Rebun şi Rishiri

În nordul îndepărtat al Japoniei, în nord-vestul insulei Hokkaido, sunt două insule mai mici, faimoase pentru frumuseţea lor naturală, pentru abundenţa de flori sălbatice şi trasee de drumeţie. Insulele Rebun şi Rishiri formează un parc naţional împreună cu insula Sarobetsu şi o parte din Hokkaido.

Insula Rishiri este dominată de muntele cu acelaşi nume, un vulcan adormit, înalt de 1 721 m. Mulţi vizitatori vin aici ca să urce pe munte – ascensiunea e dificilă, dar frumoasă, şi durează cam 12 ore.

În vârful muntelui există un altar, iar priveliştea spre celelalte insule este fantastică. Sunt mai multe trasee de drumeţie pe insulă de unde poţi admira peisaje splendide, inclusiv un traseu de trei ore ce porneşte de la lacul Himenuma şi traversează versanţii a doi munţi ceva mai mici.

Un alt mod de a explora insula este cu bicicleta. Există o pistă de 20 km care urmăreşte coasta de nord, de la iazul Hime la Kutsugata – o rută încântătoare, de unde vei avea privelişti fascinante cu vulcanul. Bicicleta o poţi închiria sau împrumuta de la hotel.

Coasta insulei Rishiri este presărată cu mici sate pescăreşti – insula este faimoasă pentru arici de mare (uni) şi alge konbu. În apropierea portului Oshidomari, cel mai mare oraş de pe insulă, se află pitorescul cap Peshi. Există o cărare care te poartă până în punctul cel mai înalt, de unde ai o privelişte frumoasă cu oraşul Oshidomari şi muntele Rishiri.

rishiri-rebun-vedere

Insula Rishiri văzută de pe Rebun

Spre deosebire de ea, insula Rebun este joasă. Celebritatea ei se datorează mai ales florei bogate, preponderent alpine – unele specii nu se mai găsesc nicăieri în lume. Plantele înfloresc în iunie-august, aşa că ar fi bine să te duci atunci. Caută să vezi Rebun Usuyukiso, care seamănă cu floarea de colţ.

Este una dintre numeroasele plante protejate rare de pe insulă şi pe care le poţi vedea în zona Rebun Usuyukiso, unde cresc în număr relativ mare. Cu peisajele ei superbe şi cu priveliştea insulei vecine, Rishiri, cel mai bine ar fi să explorezi Rebun de pe nenumăratele trasee de drumeţie.

Printre cele mai importante obiective se numără capul Gorota, în nordul insulei. Motochi, o zonă din sud-vestul insulei, are o linie de coastă abruptă şi pitorească şi stânci despre care se spune că seamănă cu un cap de pisică.

Este şi un mic sat aici, unde găseşti un ryokan (han tradiţional japonez) – un loc fascinant unde poţi rămâne peste noapte. Momoiwa (Stânca Piersicii), o colină rotunjită, e în apropiere. Florile sunt uluitoare şi poţi admira muntele Rishiri de pe o punte de observare.

POPULAŢIE

Rebun – 3 400;

Rishiri – 6 200 (2005).

CÂND SĂ TE DUCI

Iunie-August când insulele sunt pline de flori.

CUM AJUNGI ACOLO

Cu avionul sau feribotul de la Wakkanai pe Rebun şi Rishiri.

PUNCTE DE ATRACŢIE

  • Traseul Hachi-jikan – parcurge toată coasta de vest a insulei Rebun, de la Sukoton Misaki, în nord, prin păduri şi peste pajişti pline cu flori, până la Motochi, în sud.
  • Rishirifuji Onsen – un izvor termal cu băi acoperite sau în aer liber în oraşul Oshidomari, pe Rishiri.
  • Otatomari – un iaz frumos în sudul insulei Rishiri. Imaginea muntelui Rishiri reflectată în apa liniştită e fantastică.
  • Garota – o plajă de nisip pe coasta de vest a insulei Rebun, populară printre iubitorii de surfing. Partea de traseu cuprinsă între capul Sukoton şi plaja Garota, pe Rebun.

TREBUIE SĂ ŞTII

Insulele sunt numite Rishirito şi Rebunto, în japoneză.


Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.